🎀佐敦。大件又抵食日式居酒屋🍣🎀🪄店名* #霜月居酒屋🔮地址* 佐敦白加士街127号地舖🔮🗾分店地区🗾 没有分店💰价钱$406 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同区推介👉地区搜寻🔍🗾#pickyme_佐敦剩系食呢一类👉食物类型搜寻🔍🍜#pickyme_日本菜➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐厅环境🎵好少过黎佐敦呢边既旧区食野 估唔到呢度竟然开左间性价比甘高既居酒屋 舖头门面好特别 用左类似云石做主角 再摆放一啲日式装饰品 餐厅里面都几舒服 木纹为主 挂上日本主题既挂画 几有气氛~而且服务都好有礼周到😊最特别系仲有部大电视播住日文歌MV 好有日式感觉!🍽️食物质素🍽️居酒屋比人感觉都系食啲比较贵价既野食 但系今次我地系午餐黎到 午市套餐都几划算 仲可以以优惠价钱追加刺身及小食 而且种类繁多 而主餐牌都有各式各样既扬物,刺身,卷物等 份量丰富 好适合中意日本料理既人去试下😉👀评分💖💖💖💖💖🪄三文鱼亲子丼$78本身见到呢个价钱以为份量好少 黎到竟然系好丰富😍佢系成个盘上 入面包括沙律,面豉汤,泡芙,中华沙律,腌萝卜及主角三文鱼亲子丼😙每一样都超级足料~三文鱼几新鲜 唔会有雪藏感觉 配上三文
🎀佐敦。大件又抵食日式居酒屋🍣🎀

🪄店名* #霜月居酒屋
🔮地址* 佐敦白加士街127号地舖🔮
🗾分店地区🗾 没有分店
💰价钱$406 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐厅环境🎵

🍽️食物质素🍽️

🪄三文鱼亲子丼$78
本身见到呢个价钱以为份量好少 黎到竟然系好丰富😍佢系成个盘上 入面包括沙律,面豉汤,泡芙,中华沙律,腌萝卜及主角三文鱼亲子丼😙每一样都超级足料~三文鱼几新鲜 唔会有雪藏感觉 配上三文鱼籽及蟹籽 口感相当丰富😆

🪄霜月卷$188
黎到当然要试下店铺特色卷物 呢款系舖头自创 有丰富吞拿鱼蓉及新鲜海胆 表面更撒上金箔 卖相好吸引😆海胆好creamy 味道都几好食 亦相当饱腹

👀评分💖💖💖💖
🪄汁煮南非鲍鱼伴肝酱$118
见到有鲍鱼食要试下先 鲍鱼以慢煮形式 质感软淋 之后会切上幼条方便食用 而酱汁系餐厅特调 味道几特别 鲍鱼本身都有鲜味 我自己就中意原汁原味食😗

🪄午餐追加饺子3只$22
呢个价钱追加真系好抵 饺子饱满大粒 外皮薄身 超脆卜卜同埋热辣辣~好少食到甘好食既饺子😆
(5个💖为最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整体评级⚜️