2024-10-20 470 浏览
前排同屋企去咗佐敦食饭,餐厅食物质素唔错,佢哋会提供免费嘅前菜花生同埋甜品红豆沙,食到好满足。而且系正地铁站隔离,位置够方便,值得推介。一坐低即刻叫咗脆皮南乳吊烧鸡,餐厅做紧优惠,半只都只系38蚊!鸡皮好脆,而肉质肥美嫩滑,高质又抵食。脆皮烧鹅拼化皮乳猪,呢个组合真系太正,可以一次过食晒我最钟意嘅两款烧味。烧鹅皮烤得够香口,咬落油脂感十足,乳猪皮则非常香脆,肥而不腻。红酒烩牛尾煲,牛尾同萝卜都煮到好入味。而且够哂足料,牛尾多到差啲食唔哂。日式海皇什菜煲,海鲜种类好多,有鱿鱼、虾、蚌,加埋唔同嘅蔬菜同粉丝,味道清清地又好健康。海洋极品海鲜粒炒饭,炒得好出色,粒粒分明。种类又够多,配合埋菜粒,口感好丰富。翠塘香滑豆腐,豆腐好滑,食落去甜甜哋有啲似豆腐花,几啱送饭食。除咗红豆沙,我哋仲叫咗饮茶时候最钟意嘅养颜红枣糕同埋杞子桂花糕。清清地又唔会太甜,仲可以养颜。
脆皮南乳吊烧鸡

脆皮烧鹅拼化皮乳猪

红酒烩牛尾煲

日式海皇什菜煲

海洋极品海鲜粒炒饭

翠塘香滑豆腐

红豆沙

杞子桂花糕、养颜红枣糕

清清地又唔会太甜,仲可以养颜。
2024-10-08
脆皮南乳吊烧鸡