呢间韩国餐厅系喺佐敦近柯士甸附近 早排经过见到餐牌好似都几啱食入面又唔太多人需要等位就入咗去啦呢间餐厅系韩国人经营嘅韩式快餐店🥳有啲怀念韩国旅行添🥲呜呜~~~(。 ́︿ ̀。)好耐都冇去过韩式快餐店 基本上都系自助式 要自己出去叫嘢食 之后再自取 我哋揾咗个位坐低之后 拣咗一个炸酱面 一个韩式kimbap同埋猪肉泡菜饭🥳首先讲讲入面啲环境先,我地入去嘅时候系下午茶时段 唔太多人 入面都好多位 位置都几宽敞 不过冷气就有少少唔够🥵(热死我了 唔知系咪因为太多人所以就冇开咁多部冷气)入面嘅员工都唔系香港人 老板似系韩国人 电视仲会一直播韩国嘅综艺节目 -炸酱面 价钱: $65 (3/5分)⭐️⭐️⭐️之前去咗几次韩国旅行都好钟意食炸酱面 虽然系冇韩国个啲咁正宗 比较偏湿少少 同埋有大量嘅薯仔同洋葱😂😂但系个味道都OK嘅 d面都好有弹性 同埋比较粗d-韩式吞拿鱼kimbap 价钱: $52 (3/5分)⭐️⭐️⭐️呢个韩式包饭 佢有好多种唔同材料拣㗎 分别有吞拿鱼芝士泡菜仲有牛肉…我哋就拣咗吞拿鱼 估唔到入面咁多材料 有10件全部都好大嚿(≧▽≦) 有生菜 蟹柳 蛋 黄萝卜 红萝卜 仲有青瓜 配埋吞拿鱼甜甜

-炸酱面 价钱: $65 (3/5分)⭐️⭐️⭐️

呢个韩式包饭 佢有好多种唔同材料拣㗎 分别有吞拿鱼芝士泡菜仲有牛肉…我哋就拣咗吞拿鱼 估唔到入面咁多材料 有10件全部都好大嚿(≧▽≦) 有生菜 蟹柳 蛋 黄萝卜 红萝卜 仲有青瓜 配埋吞拿鱼甜甜地都唔错👍🏻

-猪肉泡菜饭 价钱: $65 (4/5分)⭐️⭐️⭐️⭐️
呢个有惊喜!!虽然个样唔太吸引😂但系比我想像中好味 泡菜汁有少少辣辣地 再加埋少少肥嘅猪肉 有好多唔同嘅蔬菜炒埋一齐 好入味 猪肉都唔会太硬 一啖泡菜猪肉加一啖饭 JENG🥳🥳

整体黎讲 价钱都算合理既 上菜速度都算好快!! 虽然味道就一般般 唔算话特别好味 份量都比较多👍🏻我见到OpenRice好多都被差评 都要亲身试过先知 其实唔系每样都咁差 要亲自试过先知伏唔伏😈迟啲推介一间我好钟意食 又帮衬咗好多年嘅韩国菜俾大家❤️
2021-07-03