2023-12-30
呢间新开张唔够一个月既日式居酒屋,餐厅服务好亲切。虽然格局唔大但坐得舒服,环境都好整洁,净系感觉已经好舒服。小店服务好之余食物都睇得出好用心处理,价钱中价水平唔算特别太贵,以尖沙咀区黎讲CP值算高。酒盗芝士 $68 叫左d酒前小食食下,呢个酒盗盐渍物用左d海鲜裙边盐渍,食落好鲜好咸香,配块梳打饼同埋粒芝士一齐食好香口,饮住酒食劲岩。味醂鱼干 $58 块鱼干烤到好香,食落仲系热辣辣。鱼干个鱼味好鲜,虽则系鱼干但系食落好软身唔硬,又系劲岩饮酒食。秘汁烧牛小排 $43 呢条牛小排串烧烧到好香,熟度岩岩好,而且个汁好好味,封晒牛肉既表面又唔会太咸。厚烧仙苔牛舌 $48 好厚嘅牛舌,入口表面有少少香脆,入面好腍身,而且连埋d香料一齐烧仲要劲香。焦糖菠萝 $53 烧得一旧好食既菠萝都唔系易事。闪闪发光嘅烧菠萝,一层糖片包住菠萝望落好鬼吸引。食落口糖片好脆口,又唔会过份地甜,个口感好正。菠萝唔酸而且好香,烧过嘅菠萝嘅糖份更加保留到系肉身入面。餐厅老板仲要好好人,之后仲请我地烧左旧粉红色嘅菠萝比我地试下,认真真系第一次见粉红色嘅烧菠萝,净系个色都已经够晒心心眼。清酒煮大蚬 $88 好大只蚬,蚬肉够厚身
虽然格局唔大但坐得舒服,环境都好整洁,净系感觉已经好舒服。
小店服务好之余食物都睇得出好用心处理,价钱中价水平唔算特别太贵,以尖沙咀区黎讲CP值算高。 酒盗芝士 $68
叫左d酒前小食食下,呢个酒盗盐渍物用左d海鲜裙边盐渍,食落好鲜好咸香,配块梳打饼同埋粒芝士一齐食好香口,饮住酒食劲岩。 味醂鱼干 $58
块鱼干烤到好香,食落仲系热辣辣。鱼干个鱼味好鲜,虽则系鱼干但系食落好软身唔硬,又系劲岩饮酒食。 秘汁烧牛小排 $43
呢条牛小排串烧烧到好香,熟度岩岩好,而且个汁好好味,封晒牛肉既表面又唔会太咸。 厚烧仙苔牛舌 $48
好厚嘅牛舌,入口表面有少少香脆,入面好腍身,而且连埋d香料一齐烧仲要劲香。 焦糖菠萝 $53
烧得一旧好食既菠萝都唔系易事。闪闪发光嘅烧菠萝,一层糖片包住菠萝望落好鬼吸引。食落口糖片好脆口,又唔会过份地甜,个口感好正。菠萝唔酸而且好香,烧过嘅菠萝嘅糖份更加保留到系肉身入面。 餐厅老板仲要好好人,之后仲请我地烧左旧粉红色嘅菠萝比我地试下,认真真系第一次见粉红色嘅烧菠萝,净系个色都已经够晒心心眼。 清酒煮大蚬 $88
好大只蚬,蚬肉够厚身,而且煮到岩岩好一开盖就食。d蚬肉好鲜味,成锅嘅清酒劲浓味,个酒香劲重什至饮两啖都feel到有d酒精上脑。 牛小排半生烧 $198
呢个半山烧卖相劲吸引,牛小排嘅油花分布睇得一清二楚,入口劲香牛油味。配住d姜蓉,生姜同葱花再沾一沾埋个汁,成个味道黎得都好丰富。 天虾卷 $128
天妇罗虾做入饭卷入面都唔单调,天妇罗虾身炸得好脆,饭卷上面加左d樱花虾同埋蛋黄酱,成个味道同口感都好多。 烧饭团
最后叫埋两个烧饭团,一个系鳗鱼饭团,一个系蟹籽饭团。d饭团烧到成个表面都好香好脆,食落表面脆身入面又好香,个鳗鱼嘅烧汁同埋d油份入晒个饭团到,另外蟹籽果个成个饭团都好鲜香。