2024-03-13
📍霜月居酒屋佐敦白加士街127号地舖佐敦不嬲都多美食,呢间居酒屋开左几个月,虽然店铺面积唔算好大,但食物种类同选择都几多,而且食物质素都几有惊喜😝好岩同朋友黎饮返杯!🍣霜月刺身五点盛 $238有五款刺身,有三文鱼、油甘鱼、甜虾、带子同埋鱿鱼,全部都好新鲜,三文鱼仲好肥美🤤系厚切黎架,油脂满满。🍶清酒煮大蚬 $88呢个大推!大蚬粒粒都胀卜卜😍 清酒味唔会过浓 ,而且份量唔小,好抵食!🍚鳗鱼炒饭 $138呢个cp值极高,本身个饭够味得黎唔会太咸,食鳗鱼炒饭最怕就系啲鳗鱼汁,加埋个炒饭会变得好咸😖但呢个真系啱啱好,每一啖饭都可以食到鳗鱼🤪小食🔘 炸墨鱼咀 $58🔘 明太子玉子烧 $48🔘 酒盗芝士 $68小食方面选择都有好多,而有明太子嘅嘢我系一定会叫😙玉子烧热辣辣,蛋香味浓,配埋明太子真系好夹!另外酒盗芝士好有惊喜,真系好岩下酒!酒盗其实系一种腌渍物,主要系用鱼内脏。点解会叫酒盗系因为真系好岩下酒,会令人忍唔住饮完一杯又一杯🍻串烧🍢🔘 日本提灯串 $48🔘 厚烧仙苔牛舌 $48🔘 焦糖菠萝 $53串烧方面叫咗呢几款嚟试吓,香港其实比较少地方可以食到提灯串,而我自己都系第一次食🥳几特别,
佐敦白加士街127号地舖
串烧🍢
🔘 日本提灯串 $48
🔘 厚烧仙苔牛舌 $48
🔘 焦糖菠萝 $53
串烧方面叫咗呢几款嚟试吓,香港其实比较少地方可以食到提灯串,而我自己都系第一次食🥳几特别,大家可以试吓!厚烧仙苔牛舌十分厚,而且有嚼劲又唔韧。另外佢个菠萝系铺咗一层堂再用火枪烧到照焦香,所以食落会有薄薄一层焦糖🍍食咗咁多串烧,用嚟解腻就prefect池啦!
加$98仲有生啤任饮呀,黑啤白啤都可以任饮架🍻酒鬼食串烧岩哂!