2023-03-04
早排朋友搬咗新屋企,喺佢屋企附近揾嘢食,试咗一间新开嘅火锅店打边炉,咁啱𠮶日天气冻又冻咗,正!打边炉最紧要锅底,锅底我哋就拣咗鸳鸯锅,麻辣锅同杏汁猪肺汤,杏汁猪肺汤好少见,你打边炉之前仲可以饮下个汤底添,润一润下,另外麻辣火锅,都有分小辣同大辣,唔食得辣嘅朋友都可以试吓😝,重点推介佢哋嘅XO酱,真系好足料,虾米大大粒,而且炸干葱同葱花好适合混酱我哋就叫咗手切安格斯肥牛,牛肉嘅纹路都好靓,桂花蚌好鲜甜,羊肉卷大大份,冻豆腐同生菜,仲有小编自爱黄金炸鱼皮,超多咸蛋黄酱喺炸鱼皮上面,好邪恶! 另外一推介就系叫咗个虾子面食,小编见到有干葱油同葱花,所以直接整咗个虾子捞面,加咗啲干葱油同埋葱花再加啲XO酱,再搭两片安格斯肥牛,食欲大增!仲叫咗个紫贝天葵,一路打边炉一路饮,正!最后仲有个甜品,系芋圆再加凉粉红豆🫘,作完一餐嘅完结😝