好爱这家港式打邊爐!環境太好了,大大空間,中國紅中式裝修,狠適合宴請!食材太給力了,牛肉海鮮全都是狠貨😍🥩牛肉拼盤牛肉品種太多啦!拼盤一盤吃盡各種招牌,不用糾結選哪個哈哈,安格斯入口即化,大大顆牛肉粒只要煮幾秒鐘就熟了,不同部位的肉肉吃到爽!🦞海鮮拼盤水族箱的海鮮品種很多,現點現做,高👍端食材,這滿滿一盤有鮑魚秤子扇貝魚片鮮蝦,肉眼可見的新鮮,入口鮮甜肉質彈牙!量好足!🍲湯底有一人一鍋的小鍋底,也有大盤的鴛鴦雙拼,近十款湯底,招牌冬瓜海鮮清甜鮮美,花膠滋補養顏都好愛!吃了不口乾,吃的那叫一個原汁原味!
🥩牛肉拼盤
🦞海鮮拼盤
🍲湯底

2024-10-01 258 浏览
座落尖沙咀環境好靚坐在靠近落地玻璃旁邊看著人行車輛的來往喜歡這樣的感覺上菜的食物比餐牌照片的要好看海鮮冬瓜煲湯底足料,蟹柳好大幾塊,冬瓜吸收海鮮的精華,好喜歡吃,牛肉海鮮拼盤好適合我們2個人,什麼都能試下本地手切騸牯牛,供應不多的騸牯牛也有,涮十秒就可以吃,牛味很足,海鮮竟然有鱔魚片,好爽口,還有魚卜,滿滿的膠原蛋白🥰即炸響鈴上來還很有熱度,就這樣吃上一口,好酥脆,很不錯,喜歡放湯的也可以,兩種吃法都好吃雙拼蝦、墨魚滑又可以嘗試2種味道,雙拼好適合我,款款都好爽口彈牙,一口接一口,停不到口
座落尖沙咀
環境好靚
坐在靠近落地玻璃旁邊
看著人行車輛的來往
喜歡這樣的感覺

上菜的食物比餐牌照片的要好看

海鮮冬瓜煲湯底
足料,蟹柳好大幾塊,冬瓜吸收海鮮的精華,好喜歡吃,

牛肉海鮮拼盤
好適合我們2個人,什麼都能試下

即炸響鈴

雙拼蝦、墨魚滑

2024-08-16 427 浏览
超棒的港式火锅,听说华晨宇过来香港也是吃这家。位置在尖沙咀柯士甸道122号。环境:设计和装修都是很用心的,差不多评分有98分。菜品:肉眼可见的新鲜,龙虾推荐100分!
环境:设计和装修都是很用心的,差不多评分有98分。
菜品:肉眼可见的新鲜,龙虾推荐100分!

2024-06-16 588 浏览
成日經過尖沙咀地鐵站都見到<港宴 >圖片廣告🪧勁吸引🤩 我都想試下 係母親節果日終於就帶咗兩佬去試下🩷地方好大環境超棒,好喜歡,要給💯分呢裝修方面別有用心#高級感 枱上面擺設都好靚 😍設2/4/6/12人台適合多人聚餐 🥰而且服務都好好 👍🏽 店員好細心留意每張枱嘅情況 👏🏻多款不同嘅湯底選擇,可以揀一人一鍋/大鍋 👍🏽款款海鮮🦞很新鮮 🥳🥳食材質素很好 😍爸爸係牛魔平 牛肉全部都係牛肉 ✌佐敦地鐵站D出口 (山林道隔籬嗰條街)
成日經過尖沙咀地鐵站都見到
<港宴 >圖片廣告🪧勁吸引🤩 我都想試下

係母親節果日終於就帶咗兩佬去試下🩷
地方好大環境超棒,好喜歡,要給💯分呢
裝修方面別有用心#高級感 枱上面擺設都好靚 😍
設2/4/6/12人台適合多人聚餐 🥰
而且服務都好好 👍🏽
店員好細心留意每張枱嘅情況 👏🏻

多款不同嘅湯底選擇,可以揀一人一鍋/大鍋 👍🏽
款款海鮮🦞很新鮮 🥳🥳食材質素很好 😍
爸爸係牛魔平 牛肉全部都係牛肉 ✌

佐敦地鐵站D出口 (山林道隔籬嗰條街)
2023-07-31 947 浏览
#手打四寶丸 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#雜菌拼盤 ⭐️⭐️⭐️⭐️#海鮮拼盤 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#美顏花膠雞湯底 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#冰粉 ⭐️⭐️⭐️⭐️食火鍋一定要有靚湯底,再配埋海鮮先叫做圓滿!位於尖沙咀嘅呢間火鍋店就一次過滿足晒你所有嘅要求,仲有茶飲添啊!⭕️海鮮好新鮮大大隻⭕️非常欣賞個花膠湯底好濃郁⭕️一人一鍋唔使爭仲可以飲埋啲湯⭕️員工服務態度好有問必答⭕️環境寬敞開陽食得好舒服⭕️最後配埋個冰粉好爽啊
#手打四寶丸 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

⭕️員工服務態度好有問必答
⭕️環境寬敞開陽食得好舒服
⭕️最後配埋個冰粉好爽啊
2023-07-29 569 浏览
團隊團建,試了這家火鍋,整體體驗很贊,公司報銷放開了肚皮吃,但食材絕對對得起價格推薦:鹵鮑魚,龍蝦刺身,切片大鮑魚(下湯底秒刷),5A和牛環境:5星適合宴請,家庭/朋友聚餐味道:5星推薦沙爹湯底,食材很新鮮,龍蝦刺身上桌時龍蝦頭還是會動的。粵菜的精髓是食材新鮮,店家是懂粵菜的地址:4星佐敦地鐵站附近,大概走3分鐘,靠近尖沙咀。不過作為多年港漂,一開始還是找錯路了,需要留意一下值得一試,會回購
團隊團建,試了這家火鍋,整體體驗很贊,公司報銷放開了肚皮吃,但食材絕對對得起價格[玫瑰]

推薦:鹵鮑魚,龍蝦刺身,切片大鮑魚(下湯底秒刷),5A和牛

環境:5星
適合宴請,家庭/朋友聚餐

味道:5星

• 5A和牛
  • 切片大鮑魚
  • 炸香芋
2023-07-27 450 浏览
最近香港天氣異常酷熱,不過無論天氣幾熱都好,完全阻擋唔到香港人鍾意打邊爐嘅決心🤪擺設華麗~沙嗲湯底除咗傳統一個大鍋打邊爐之外,呢度仲可以玩一人一鍋,如果多人嚟嘅話就可以試到好多款唔同湯底喇😆鬼馬雙星雙星係指墨魚、蝦,細件油炸鬼釀入墨魚滑、蝦滑,炸至金黃香脆😁新鮮本地手切金錢展金錢展係每隻牛肉好罕有嘅部位,脂肪含量低🤤餐廳選用新鮮嘅本地手切牛肉,用料有水準,肉味濃郁,肉質鮮嫩😎脆肉鯇魚腩身邊有啲朋友麻麻吁脆肉鯇,因為覺得脆肉鯇冇乜魚肉鮮甜味,口感亦同普通魚類好大對比!之但係我覺得脆肉鯇就最適合打邊爐🤩肉質結實、清爽脆口,打邊爐必食😄手打四寶丸 四寶丸分別係蝦丸、墨魚丸、鯪魚丸、牛丸🥳我自己出街打邊爐一定要食手打丸,因為真係食到食材嘅水準,肉嘅鮮味、丸嘅彈牙😋打邊爐嚟講呢,醬料都係好重要一環,芫茜愛好者當然要勁爆芫茜🤣🤣最後仲有一客甜品送,為呢一餐寫上完美句號👍👻
擺設華麗~
沙嗲湯底
鬼馬雙星
新鮮本地手切金錢展
脆肉鯇魚腩
手打四寶丸
最後仲有一客甜品送,為呢一餐寫上完美句號👍👻
🌟港鐵佐敦站D出口 4分鐘路程🌟#港式 #火鍋 #海鮮火鍋一入到黎 就見到好華麗ge裝修擺設👀👀✨✨同朋友兩個人食 叫左幾樣🌼#手打四寶丸- 魚丸 墨魚丸 蝦丸 牛丸- 肉質彈牙 🫣🌼#雜菌拼盤- 雞髀菇 金針菇 鮮冬菇 秀珍菇🌼#海鮮拼盤(細)- 比想像中大好多- 元貝 聖子 脆肉鯇片 脆肉鯇魚腩 海蝦 白蟮片 鮑魚- 樣樣都好新鮮 鮮甜湯底 - 每人揀一鍋就最啱啦 - 可以根據自己口味 揀唔同嘅湯底🌼#美顏花膠雞湯🌼#杏汁豬肺湯- 剛剛上枱果陣 要飲幾啖 先試左個原味道🥰- 湯底濃味鮮甜 - 煮完所有材料之後 湯底就變左精華!🤗🤗😋😋🌼#冰粉- 食完要食埋個冰粉就完滿啦 - 冰粉上面有山楂粒 堅果粒 好味呀!#香港美食 #尖沙咀美食 #佐敦美食 #港式火鍋 #海鮮火鍋 #hkfoodie #foodiehk #foodielife #港宴海鮮火鍋 #港宴

🌟港鐵佐敦站D出口 4分鐘路程

- 魚丸 墨魚丸 蝦丸 牛丸
- 肉質彈牙 🫣

🌼#雜菌拼盤
- 雞髀菇 金針菇 鮮冬菇 秀珍菇

🌼#海鮮拼盤(細)
- 比想像中大好多

- 湯底濃味鮮甜
- 煮完所有材料之後 湯底就變左精華!🤗🤗😋😋

🌼#冰粉
- 食完要食埋個冰粉就完滿啦
- 冰粉上面有山楂粒 堅果粒 好味呀!

2023-07-24
  • 美顏花膠雞湯
  • 杏汁豬肺湯
  • 海鮮拼盤
2023-07-23 340 浏览
本身仲諗做咩約我去酒樓打邊爐,點知去到發現原來係咁華麗嘅格調!而家仲有個二人火鍋套餐,打卡一流!♥ 尊貴二人火鍋套餐 $1288可以揀一人一個小鍋,我地揀左美顏花膠雞湯同海鮮冬瓜湯,湯底鮮甜又足料✨✨鬼馬雙星就係油炸鬼配上墨魚滑同埋蝦滑,口感脆卜卜點上甜酸醬好好食✨牛肉及海鮮拼盤牛肉同海鮮拼盤超豐富,安格斯特級手切肥牛肉味脂肪分布均勻,勁香濃牛味肉質入口軟腍!海鮮方面都有好多種類,包括有台山蠔(大隻肥美鮮甜)、海中蝦(肉質彈牙)同蟶子王等等全部都好新鮮✨自家即炸脆響鈴肚餓嘅時候食響鈴就最岩唔使等放落去湯底一兩秒就食得🤣🤣✨手打雙拼丸我哋揀咗芝士墨魚丸同牛丸,中間流心芝士好夾🤩✨自家製手打滑有兩款包括蝦🦐同墨魚🦑,自家製手打特別彈牙✨自家製餃子🥟我哋揀咗魚皮餃同水餃王,餃子類皮薄餡料豐富👍✨雜菜及雜菌拼盤最後唔少得嘅就係是日靚菜、粟米、蕃茄同各種菇🤩款款都新鮮✨精選自家製甜品最後甜品仲有牛奶🥛紅豆🫘涼粉芋圓,為豐富嘅一餐作完美句號超滿足😆

♥ 尊貴二人火鍋套餐 $1288

✨鬼馬雙星
就係油炸鬼配上墨魚滑同埋蝦滑,口感脆卜卜點上甜酸醬好好食

✨牛肉及海鮮拼盤

✨自家即炸脆響鈴
肚餓嘅時候食響鈴就最岩唔使等放落去湯底一兩秒就食得🤣🤣

✨手打雙拼丸
我哋揀咗芝士墨魚丸同牛丸,中間流心芝士好夾🤩

✨自家製手打滑
有兩款包括蝦🦐同墨魚🦑,自家製手打特別彈牙

✨自家製餃子🥟
我哋揀咗魚皮餃同水餃王,餃子類皮薄餡料豐富👍

✨雜菜及雜菌拼盤
最後唔少得嘅就係是日靚菜、粟米、蕃茄同各種菇🤩款款都新鮮

✨精選自家製甜品

2023-07-20 202 浏览
位於佐敦嘅火鍋店行華麗風格,一入門口已經覺得裝修好靚,有落地大玻璃加好多中式設計。另外,餐廳亦提供VIP房,適合鍾意私隱嘅客人🤪🤪🤪1人鍋 花膠雞湯底湯底好足料,除左有花膠同雞之外,仲有桃膠、竹笙、杞子、蟲草花,美顏又補身😌😌1人鍋 沙嗲湯底而沙嗲湯底味道較為濃郁,好香配埋牛肉食一流👍👍👍鬼馬雙星油炸鬼配埋蝦滑/墨魚滑即叫即炸,炸到金黃色好香口。特別推薦蝦滑,蝦滑好彈牙,會令人想encore😙😙手打四寶丸四寶丸分別有蝦丸、墨魚丸、鯪魚丸、牛丸,每粒都真材實料,口感彈牙之餘又食到粒粒食材😌😌脆肉鯇魚腩打邊爐必叫嘅海鮮,口感好紮實但又夠爽口。蘸少少豉油已經好好食😋新鮮本地手切金錢𦟌金錢𦟌比較少脂肪,但肉味濃郁肉質嫩滑,就咁淥3-5秒已經好夠,保留返個口感😋😋😋依家follow fb & instagram 仲有好食唔太甜嘅牛奶仙草紅豆芋圓送👍👍👍
1人鍋 花膠雞湯底
1人鍋 沙嗲湯底
而沙嗲湯底味道較為濃郁,好香配埋牛肉食一流👍👍👍
鬼馬雙星
油炸鬼配埋蝦滑/墨魚滑即叫即炸,炸到金黃色好香口。
特別推薦蝦滑,蝦滑好彈牙,會令人想encore😙😙
手打四寶丸
脆肉鯇魚腩
新鮮本地手切金錢𦟌
2023-07-17 192 浏览
今日嚟到位於柯士甸道嘅港宴海鮮火鍋,餐廳裝修風格好有格調古色古香好有藝術氣質,打卡一流,而且位置都好闊落坐得幾舒適,而且仲有包廂可以預訂。-我哋叫咗尊貴二人火鍋套餐,呢款套餐除咗可以一人一鍋之外,仲有各款小食、牛肉同海鮮等等,份量都幾唔錯,而且質素幾好。而且啲牛肉同海鮮仲用一個摩天輪咁樣裝起,非常華麗,好值得打卡。-我哋叫左海鮮冬瓜湯,同美顏花膠雞湯,個湯底都幾鮮甜,完全冇味精,清清地幾好飲。以食物方面除咗有安格斯首設肥牛之外,仲有海蝦、蠔、蟶子王等等,而且都幾新鮮唔錯。牛肉都好有牛味,脂肪分布都均勻,幾好。-小食方面,叫左鬼馬油炸鬼,炸得非常酥脆,而且食落香口。除此之外,仲有手打丸、蝦滑、魚滑、餃子等等,每樣有兩粒,味道都幾唔錯,而且d菇、蔬菜非常新鮮。-
2023-07-13
  • 美顏花膠雞湯
  • 尊貴二人套餐
2023-07-16 171 浏览
超級豪華嘅火鍋盛宴,有一人鍋以及大鍋任君選擇👉🏻1人鍋 豬肚湯底 $78足料豬肚,淨係豬肚都食咗好幾舊👉🏻1人鍋 花膠雞湯底 $78花膠雞都極足料,入邊有浸花膠同埋雞肉👉🏻香煎黑松露墨魚餅 $128勁香脆嘅墨魚餅,估唔到有意外收穫,好香脆,食個唔停口👉🏻安格斯特級手切肥牛 $268肉質分布均勻,勁香嘅牛肉味,索晒湯汁超級正👉🏻野生竹笙 $118第一次見咁大塊嘅竹笙,好似1塊大面紗一樣,激爽口👉🏻雜菌拼盤 $98好多唔同種類嘅特色菇菌,令我大開眼界👉🏻特色飲品 春 $58清涼解渴,提子好甜梳打爽口,好清新👉🏻醬料 $28自助醬料區都好華麗,背後有養魚嘅大魚缸,見到啲海鮮好新鮮👉🏻特色冰粉 $0like fb/ig 就有得送啦🤞🏻🤞🏻
超級豪華嘅火鍋盛宴,有一人鍋以及大鍋任君選擇

👉🏻1人鍋 豬肚湯底 $78
足料豬肚,淨係豬肚都食咗好幾舊

👉🏻1人鍋 花膠雞湯底 $78
花膠雞都極足料,入邊有浸花膠同埋雞肉

👉🏻香煎黑松露墨魚餅 $128
勁香脆嘅墨魚餅,估唔到有意外收穫,好香脆,食個唔停口

👉🏻安格斯特級手切肥牛 $268
肉質分布均勻,勁香嘅牛肉味,索晒湯汁超級正

👉🏻野生竹笙 $118
第一次見咁大塊嘅竹笙,好似1塊大面紗一樣,激爽口

👉🏻雜菌拼盤 $98
好多唔同種類嘅特色菇菌,令我大開眼界

👉🏻特色飲品 春 $58
清涼解渴,提子好甜梳打爽口,好清新

👉🏻醬料 $28
自助醬料區都好華麗,背後有養魚嘅大魚缸,見到啲海鮮好新鮮

👉🏻特色冰粉 $0
like fb/ig 就有得送啦🤞🏻🤞🏻
2023-07-15 400 浏览
💁🏻‍♀💁🏻💁🏻‍♂️️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️🏷 港宴海鮮火鍋 (尖沙咀)華麗氣派既火鍋😍😍之前路過仲以為係邊一間西餐咁有格調,一搵先知原來係我最愛既打邊爐。門口已經比人感覺排場好勁,入內原來好多包箱,同以往既邊爐好唔同,岩曬同朋友仔靜靜咁傾計😆😆💁🏻1人鍋 豬肚湯底🐷 $78💁🏻1人鍋 花膠雞湯底🐤 $78佢有特色既係可以一人一鍋,可以每個人根據自己口味作選擇,唔洗打交。湯底內勁足料,豬肚同雞都食左好幾件,味道同之後既配菜好夾😋😋💁🏻香煎黑松露墨魚餅🦑 $128煎餅好正,入口好Q彈,仲有陣陣既黑松露香味💁🏻安格斯特級手切肥牛🐮 $268超肥美既肥牛,油脂好均勻💁🏻野生竹笙 $118💁🏻雜菌拼盤 $98估唔到雜菌拼盤內都有竹笙,仲要份量好多,菇菌類打邊爐索曬啲汁超好味💁🏻特色飲品 春 $58提子梳打夠爽口是否推薦↩️?✅ys, 夠氣派又好味道
💁🏻‍♀💁🏻💁🏻‍♂️️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️
🏷 港宴海鮮火鍋 (尖沙咀)

華麗氣派既火鍋😍😍

💁🏻1人鍋 豬肚湯底🐷 $78
💁🏻1人鍋 花膠雞湯底🐤 $78

💁🏻香煎黑松露墨魚餅🦑 $128
煎餅好正,入口好Q彈,仲有陣陣既黑松露香味

💁🏻安格斯特級手切肥牛🐮 $268
超肥美既肥牛,油脂好均勻

💁🏻野生竹笙 $118
💁🏻雜菌拼盤 $98

💁🏻特色飲品 春 $58
提子梳打夠爽口

是否推薦↩️?
✅ys, 夠氣派又好味道
  • 香煎黑松露墨魚餅
  • 安格斯特級手切肥牛
2023-07-12 140 浏览
🌟港宴海鮮火鍋🌟位於尖沙咀同埋佐敦交界,舖面面積頗大,設多間VIP房同埋卡座,仲有大大個魚缸養住啲鮮活海鮮🐟!🌟港宴🌟裝修頗具氣派,連爐具、火機等,都用上靚靚嘅玫瑰金✨!🌶️秘制麻辣湯 $58以花椒、🧈黃油、豆瓣醬等秘製,既香且麻,可自選🌶️辣度,刺激得嚟又唔會搶去食材嘅原味👍🏻!內含鴨血同埋蜂巢豆腐,勁索湯,超惹味😋!🇺🇸安格斯特級手切肥牛(細)$268美國特級肥牛🐂,啲油花靚❄️到拍得住和牛嘅級數,入口軟嫩牛味濃!🥩頂級黑毛豚肉柳片 $158肉香出眾,只帶少量肥膏,食多啲都唔會有罪惡感🤪!🥗雜菜拼盤 $98用靚靚玻璃盒✨裝住嘅新鮮蔬菜,顏色悅目,有生菜、唐萵、粟米、蕃茄、車厘茄、冬瓜片,好味又健康!🍜薯粉 $48烚一陣就變半透明嘅煙靭狀態,索滿麻辣湯嘅精華🤤!🥤可樂 $28

🌶️秘制麻辣湯 $58

🇺🇸安格斯特級手切肥牛(細)$268

🥩頂級黑毛豚肉柳片 $158

肉香出眾,只帶少量肥膏,食多啲都唔會有罪惡感🤪!

🥗雜菜拼盤 $98

🍜薯粉 $48
烚一陣就變半透明嘅煙靭狀態,索滿麻辣湯嘅精華🤤!

🥤可樂 $28
又是约朋友几个一起吃火锅的快乐时光🎉港宴海鲜火锅是朋友安利的,优雅有格调别致的火锅店,我们直接点了一个4人套餐(感觉份量都够6个人吃了)🥢牛肉海鲜拼盘海鲜有蛏子、海参、海虾、脆皖片、脆皖腩、生蚝、鱼泡,都很新鲜👍🏻蛏子很大吃起来太爽了🥰脆皖鱼和鱼泡口感爽脆,海虾🦐虾肉好嫩,紧实q弹还有一个牛肉拼盘,有安格斯手切肥牛、和牛粒、牛舌、手切骟牯牛,骟牯牛牛味浓带点嚼劲,安格斯肥牛比较重牛油香,牛舌是我的蕞爱🥰🥢鬼马双星原来是油炸鬼酿虾和墨鱼滑,炸得金黄香脆,爽脆q弹🥢泡面&炸响铃这两个煮沙爹锅绝配,吸了满满的汤汁,大家一定要试试!🍹4人分别点了春夏秋冬,我喝的是夏,用百香果汁、青柠汁、苏打水➕爆爆珠,清爽解辣好喝😌🍨冰粉吃完火锅来一份冰冰凉凉解暑的冰粉简直美滋滋,上面撒了山楂碎、芝麻、花生碎和葡萄干,淋上红糖浆好好吃🤤
又是约朋友几个一起吃火锅的快乐时光🎉

🥢牛肉海鲜拼盘

🥢鬼马双星
原来是油炸鬼酿虾和墨鱼滑,炸得金黄香脆,爽脆q弹

🥢泡面&炸响铃
这两个煮沙爹锅绝配,吸了满满的汤汁,大家一定要试试!

🍨冰粉