要揾到一开新鲜高质的海鲜火锅唔容易,仲要有埋精华粥底既食法,推介推介‼️第一步先拣粥底,可拣单锅/鸳鸯锅,如拣鸳鸯锅或有多个锅建议其中一边拣粥水锅,用嚟煮海鲜再整粥一流👍🏻第二三步拣海鲜🔺套餐:龙虾🦞+蟹🦀+沙白蚬$278🔺再选择4款时令海鲜当日拣左鲍鱼, 花甲,蛏子,蚝🦪款款海鲜都新鲜同份量足,跟住餐厅写既推荐时间煮就可以啦第四步拣海鲜粥准备蔬菜🔺共有三款:粟米🌽 南瓜粒,芋头第五步每人拣4款配料🔺推介手打虾滑 肥牛 &鬼马油炸鬼 到时油炸鬼同粥一齐食~到最后记得叫职员帮手整粥,除左有粟米,南瓜粒,芋头外,仲会加埋大头菜粒 猪油渣 冬菜粒 菜脯粒 芫茜, 我地粥水锅只系用嚟煮海鲜,最尾先煮蟹 个粥系鲜甜索晒精华 大家不妨一试~总体而言:食物新鲜 种类多 职员态度亲切 系值得一试既餐厅👍🏻 餐厅仲系一个帮朋友庆祝生日既好地方 餐厅会播生日歌 气氛都唔错😂😂🙈📍锅心粥底火锅 (佐敦)佐敦德成街1-5号康源阁地下A-B号舖

第二三步拣海鲜
🔺套餐:龙虾🦞+蟹🦀+沙白蚬$278
🔺再选择4款时令海鲜
当日拣左鲍鱼, 花甲,蛏子,蚝🦪
款款海鲜都新鲜同份量足,跟住餐厅写既推荐时间煮就可以啦

第四步拣海鲜粥准备蔬菜
🔺共有三款:粟米🌽 南瓜粒,芋头

第五步每人拣4款配料
🔺推介手打虾滑 肥牛 &鬼马油炸鬼 到时油炸鬼同粥一齐食~

📍锅心粥底火锅 (佐敦)
佐敦德成街1-5号康源阁地下A-B号舖
2024-11-14