佐敦乱逛居然比我寻到宝,德成街有数间日本餐厅,唯独滨松町的店面比较特别,好有江户时代既感觉,咁就吸引左入去。入面更好feel, 天花挂满灯笼,一个个灯笼画上日式既画,店内播既都系啲旧旧既日文歌,装修唔华丽,但比人感觉良好,适合小两口食饭或者几个人放工小酌。食物选择好多,特别有张印左食物图片既厨师精选menu 可参考。酒水亦有厚厚既一本menu, 喜欢小酌几杯既你唔好放过啦。滨松町卷敢以店名命名既卷物一定唔错,果断叫左🤤果然!实物比menu 上的相靓好多,彩虹咁,令人食欲大增。六大件卷物,有三文鱼三文鱼籽、剑鱼腩配海胆、油甘鱼、火炙左口鱼同火炙鱿鱼。每次都会因应来货有唔同。鱼生全部都非常新鲜,寿司饭入面包有蛋、蟹柳等等,一口鲸吞,相当满足👏👏海胆刺身马粪海胆细细粒,但好鲜甜,连小小甘味都冇,份量超多。蟹籽醋饭、青瓜丝同紫菜会随海胆送上,可以DIY 自己既爆胆卷😬安格斯牛肉寿喜烧我见枱枱都叫左锅物,岂能蚀底😌安格斯牛肉片有嚼劲又有牛味👍🏾汤头微甜不会太咸,汤入面有大量菜同菇,可以另外加个乌冬或者白饭食,大满足。鳗鱼炒饭足料,啖啖都食到鳗鱼肉,切得比较大粒,所以有口感。炒饭系湿湿地,但饭粒粒

滨松町卷

海胆刺身
马粪海胆细细粒,但好鲜甜,连小小甘味都冇,份量超多。

安格斯牛肉寿喜烧
我见枱枱都叫左锅物,岂能蚀底😌

鳗鱼炒饭
足料,啖啖都食到鳗鱼肉,切得比较大粒,所以有口感。炒饭系湿湿地,但饭粒粒都分明,好香口👍🏾👍🏾

最后送我蜜瓜同焦糖mochi 作结,捧住涨饱既肚离开🤰🏻呢到既服务都唔错,加茶冇停手,问问题都好细心答🥰