2009-11-03 175 浏览
佐敦泰国餐有朋友系加拿大返左香港, 同佢地去行庙街. 佢地话想食泰国菜㖞. 禁岩见到前面有间泰国餐厅, 咪入去试下.生菜包烧乌头鱼+辣汁+河粉(用生菜包住食), 条鱼几大条, 几新鲜, D辣汁好好味, 但无厘头包河粉, 有D 怪, 食落去又几好食㖞.抄泰国棷苗好辣, 我吾钟意D 菜有辣味, 所以觉得麻麻地.辣椒羔抄蚬有红、绿指天椒配D香科, 好野味, 好好食拼盘不过不失冬阴公有好多菇, 几只大头虾, D味岩岩好. 系我饮过嘅冬阴公最好味嘅一间青咖哩鸡饭好食过印度咖哩饭, 而且碟饭系心形, 几特别咖哩炒蟹D 汁OK,吾辣, 有蒜蓉面包送. 几饱肚酸辣海鲜沙律好好味, 酸酸辣辣 泰式炒金边粉比香港干炒牛河好味其实食泰国菜,吾驶再去九龙城食了, 佐敦呢间同九龙城泰国餐厅差吾多, 但价钱平好多.下次会再黎试其他款式.
佐敦泰国

生菜包烧乌头

抄泰国棷苗
好辣, 我吾钟意D 菜有辣味, 所以觉得麻麻地.

辣椒羔抄蚬
有红、绿指天椒配D香科, 好野味, 好好食

拼盘
不过不失

冬阴公

青咖哩鸡饭
好食过印度咖哩饭, 而且碟饭系心形, 几特别

咖哩炒蟹
D 汁OK,吾辣, 有蒜蓉面包送. 几饱肚

酸辣海鲜沙律
好好味, 酸酸辣辣

泰式炒金边粉
比香港干炒牛河好味

下次会再黎试其他款式.

2009-11-02
庆祝纪念
团年饭
  • 生菜包烧乌头 / 椒羔抄蚬 / 冬阴公 / 青咖哩鸡饭 / 酸辣海鲜沙律