2018-03-14 201 浏览
星期六下午放工后,去佐敦区觅食,经过一间尼泊尔菜,入面装修有几只Monkey 引起了我对它的兴趣,皆因我都系一只Monkey,所以就去试一试了😉“蒜蓉包”一上台闻到好香,食落外脆内软,但又不太油腻,趁热食的确唔错,值得一食今晚就简单地拣了”凯撒沙律加烟三文鱼”,每人一小碟,分量不多。清爽的罗马生菜、味淡幽香的水牛芝士片,唔少得仲有卷成花瓣状、色泽粉嫩的烟三文鱼,比想像中好“烧猪肋骨”有水准,肉质更香嫩,搭配店家特调的酸甜惹味的特色酱料😋“蒜香辣椒鲜虾意粉”炒得好有镬气,蒜片香口,鲜虾鲜甜,辣椒同虾肉味道,另一个层次,食多几下越食越惹味😋👍🏻“Tiki Monkey “特色荔枝味鸡尾酒,容易入口有开胃好清新,配合返Frankie Monkey嘅装修好难得揾到咁特色嘅尼泊尔菜,希望大家多啲支持特色小店,唔好净系去连锁店