2023-01-24 172 浏览
见上网有好多人力推尼间「丧尸」café,心郁郁就约左去try try,睇下有几恐怖。结果去到一D丧尸、恐怖既感觉都冇。问一问店长先知道「丧尸」原来系形容追住咖啡饮既朋友仔。估唔到我都系其中一份子。🤣🤣 餐厅以水泥风为主,门口用上深蓝色,内设大木枱、吧台,以及靠墙小铁枱。空间感好大,加上宁静既小巷,份外舒服。 - 咖啡 - 餐厅既咖啡全都用自家烘焙既咖啡豆,加上店主有时会同咖啡友会品评各种咖啡冲法,追求咖啡既品质。如果你地自问对咖啡有研究的话,都可以黎揾店长研究。 ⦁ Wake Up Zombie $48用上特浓咖啡、Earl Grey、接骨木同柠檬汁mix埋,咖啡茶味好香浓!味道酸酸地,完全有提神wake up既感觉!✨饮完之后丧尸复活啦!ㅋㅋㅋ ⦁ Latte $40入口绵密顺滑,咖啡味香醇☕,反而奶味好重,拉花都好靓。餐厅仲推出冬日限定既Ginger Latte,钟意姜既可以试试,饮完一定暖笠笠。 - 牛角包 - ⦁ Croissant with egg salad $38牛角包🥐烘到外层酥皮好脆,夹系入面既蛋沙律份量好多,好香牛油味同蛋味都几浓! ⦁P

- 咖啡 -

⦁ Wake Up Zombie $48

⦁ Latte $40

- 牛角包 -

⦁Pain Au Chocolat $28
尼个Pain烘到热辣辣,好酥脆,切开好似蜂巢咁一层层,牛油味劲香。中间夹左朱古力浆,浓郁味香,整体黎讲唔算好甜。

- 甜点 -
⦁ Homemade Tiramisu $55
餐厅会自家制既Tiramisu同雪糕,而且每日限量供应‼️黎到雪糕卖晒,唯有嗌番个Tiramisu满足下。口感偏湿润,好重酒香🍷,入口即化!仲有溶岩般既淡忌廉覆盖晒成个Tiramisu。

✨前往路线
🚇柯士甸站F出口
步行约5分钟,到达满满车辆的巷仔。

2023-01-18
  • Latte