又黎新城市lunch la! 喺食咩都无咩所谓嘅情况下, 边间快啲有位就食边间🙆🏻‍♀️Request左high chair好快就set好俾我地, 仲有bb餐具😂一于嗌一个burger一个risotto share先. 餐包好快有得食. 有成7款面包拣(A1系面包店嘛🥖🍞🥐), 我地拣左藜麦餐包, 松软餐包 wz Pesto//自家制萝勒青酱, 两款餐包都松软好味, 尤其藜麦餐包绝对系健康之选. 餐汤唔系太浓嘅忌廉蘑菇汤, 每啖都有碎蘑菇, 忌廉比例无咁重唔会饮完汤就有饱肚感.正宗美式牛肉汉堡包伴薯条 (HKD88)涨卜卜嘅Burger, 丰富嘅馅料, 用一枝粗身嘅签固定, 由底层起有菜, 切片蕃茄, 劲厚牛肉. 切开后更加显得足料重量级, 哎原来重有烟肉🥓呢! 唔切开都未必见到两块包面都有搽牛油烘成金黄色, 随意唧小小柠檬🍋汁先. 粗身薯条🍟份量唔吝啬, 即炸系又香又好味.虎虾蓝青口意大利饭 (HKD92)Li个risotto底有别于一般重cream做法, 系鲜茄底+海鲜高汤嘅味道, 剥左壳嘅虎虾好爽口, 蓝青口又鲜味, 整个risotto味道都非常均匀, 每啖都尽是食材精华. 以为份

餐包+pesto  sauce

餐汤

正宗美式牛肉汉堡包伴薯条 (HKD88)
正宗美式牛肉汉堡包伴薯条
正宗美式牛肉汉堡

虎虾蓝青口意大利饭 (HKD92)
虎虾蓝青口意大利饭

Li个risotto底有别于一般重cream做法, 系鲜茄底+海鲜高汤嘅味道, 剥左壳嘅虎虾好爽口, 蓝青口又鲜味, 整个risotto味道都非常均匀, 每啖都尽是食材精华. 以为份量不是太多, 系好饱的.

2018-11-06
餐包+pesto  sauce