2019-09-02
食辣野真系好可以练,愈食愈辣之外仲会上瘾偶尔会想麻同辣下的感觉「疯狂小面」初看到名字,究竟什么来头呢?一间以川辣面食为主(都有唔辣选择),带有重庆成都中国风的装潢。面套餐很多选择,可跟饮品、小食及甜品二人都选择了套餐组合:A+B+C+D=$98可拣一款面,饮品,小食同甜品小食:泡椒凤爪同红油耳片估唔到泡椒都几辣,但愈食愈过瘾停唔到口红油耳片好爽口仲有酱汁好香口好惹味,如果钟意食辣的朋友唔好错过,份量再多点就好,唔够喉呀!疯狂肥肠面肥肠洗得干净,面质都好有咬口唔会太腍,两者都好挂汤每啖都可以吸啜浓汤疯狂烧白面+肥肠+猪肝本来我唔够食太辣,我谂佢地都配合返香港人口味唔会做到好呛口我都只叫了BB辣同BB麻每日只有15碗既疯狂烧白面所以必试,烧白系用五花腩整,做得好入味而且入口即溶以为用五花腩好肥,佢地会用油先烧再炆迫出油份所以唔会觉得腻,推介👍🏻紫贝天葵柠檬整得好靓好似分左两层,上层系紫贝天葵下层系柠檬,酸酸地既开胃亦可以解辣左前:成都冰老冰粉口感好似啫喱面头洒上花生芝麻葡萄干等,食落冰凉清甜,新奇又好食右前:红枣银耳汤红枣雪耳都是滋润,做糖水口感润滑香甜食埋糖水真的为整餐添上一个highl
偶尔会想麻同辣下的感觉
「疯狂小面」初看到名字,究竟什么来头呢?
面套餐很多选择,可跟饮品、小食及甜品
二人都选择了套餐组合:A+B+C+D=$98
可拣一款面,饮品,小食同甜品
小食:泡椒凤爪同红油耳片
估唔到泡椒都几辣,但愈食愈过瘾停唔到口
疯狂肥肠面
肥肠洗得干净,面质都好有咬口唔会太腍,两者都好挂汤
每啖都可以吸啜浓汤
疯狂烧白面+肥肠+猪肝
本来我唔够食太辣,我谂佢地都配合返香港人口味唔会做到好呛口
我都只叫了BB辣同BB麻
以为用五花腩好肥,佢地会用油先烧再炆迫出油份所以唔会觉得腻,推介👍🏻 紫贝天葵柠檬
左前:成都冰老冰粉
右前:红枣银耳汤
红枣雪耳都是滋润,做糖水口感润滑香甜
食埋糖水真的为整餐添上一个highlight