2019-10-12
饮得多珍奶今次试左D与众不同既特饮,卡比真系一试就爱上,个底放紫米都比酸奶君捻得出,在下真系配服配服。🔷吃米酸奶 Rich Yogurt 💰29 💙75/100呢个应该系最为basic果款好彩朋友拣左所以卡比都试左一啖,大约饮左3分2杯咁上下吾算太多。个酸奶吾系属于超级稠果种,个水份性会强D,个口味应该都几大众化因为都有甜度,怕酸而拒绝饮酸奶既亲朋戚友们可以放低你地既stereotype去try try kui。另外紫米配呢杯酸奶卡比觉得有做到锦上添花既feeling,WHY? Plz try try kui。🔷芒芒果海 Mango Yogurt 💰39 💙88/100加入左芒果既酸奶可以见到杯饮品明显地变左黄色,芒果份量加入左几多卡比真系睇吾到同吾清楚,但系绝对饮得出个茫果味好浓郁,亦无掩盖左酸奶个味。同吃米酸奶相比呢杯会稠身D,有D似乳酪既口感,成杯由酸奶君个头饮到落脚个味都仲好浓郁。呢杯既紫米食落好烟韧,会混杂左小部分硬身少少既紫米但影响不大,要keep到紫米烟韧个口感相信店员有将供应同煮熟既份量上做到岩岩好。见到有朋友仔用「芒果糯米饭」黎形容呢杯野,卡比会形容呢杯野为「芒芒果海
🔷吃米酸奶 Rich Yogurt 💰29 💙75/100
加入左芒果既酸奶可以见到杯饮品明显地变左黄色,芒果份量加入左几多卡比真系睇吾到同吾清楚,但系绝对饮得出个茫果味好浓郁,亦无掩盖左酸奶个味。同吃米酸奶相比呢杯会稠身D,有D似乳酪既口感,成杯由酸奶君个头饮到落脚个味都仲好浓郁。呢杯既紫米食落好烟韧,会混杂左小部分硬身少少既紫米但影响不大,要keep到紫米烟韧个口感相信店员有将供应同煮熟既份量上做到岩岩好。见到有朋友仔用「芒果糯米饭」黎形容呢杯野,卡比会形容呢杯野为「芒芒果海」,哈哈哈哈哈!
🔷题外话
下次会想试试有花香味既,试左既朋友仔可以同卡比分享下或者推荐下边款可以try try kui。仲有见到著住校服去买既可以平$3,卡比岩岩已经买左套校服,哈哈哈哈哈哈!