2020-12-19
最近喺旺角做完野都咁啱有少少时间,就去左依间之前一路save低想去而同朗豪坊不过系两街之隔既猫cafe😺😺😺入到去第一时间量体温洁手加除鞋,因为入面系榻榻米形式,所以需要著袜入去的。另外店员会主动问你之前有冇黎过,如果未黎过既话店员会轻轻同你讲解收费/注意事项等等😊 留意到店员其实都会留意住客人同猫既互动,不过亦留意到就欠缺些少主动去话比客人听某啲猫既脾性🤢 始终呢度介绍牌上面冇特别提及每只猫既习性/喜好⬜ 讲得直白啲就系如果提一提边啲猫要特别小心去approach就会好啲,尤其喺唔知边啲客人可能平时少接触开猫唔熟猫脾性既依到收费头一个钟$68包一杯野饮,之后就每个钟额外再收$38。另外再加多$10就有一件cake😜 可能你会话有啲贵㖞,但其实一谂到佢真系会将部分收益拨去做捐款/买罐,消费既同时又支持到帮助流浪猫工作就觉得都ok呀呢个价钱😇 喺野食方面除左本身有个温馨提示牌之外,店员喺上芝士蛋糕时都不忘补充一句:请尽快食用,以免离开位后猫咪会走过黎会偷食😹依方面做得唔错入面除左有两只英短之外,其余都系唐猫,系爱唐猫之人既天堂😺 暂时去过两次,两次去到虽然咁啱有一半既猫都训紧休息紧,不
🍰细细件cheesecake系列超浓郁芝士蛋糕
入面除左有两只英短之外,其余都系唐猫,系爱唐猫之人既天堂😺 暂时去过两次,两次去到虽然咁啱有一半既猫都训紧休息紧,不过冇训著既猫咁啱都系好欢迎人类帮手拍屁屁同抓痒😻 而训紧教既有得望住佢地个训教样都觉得好治愈😇
虽然只系去过两次,但感觉依到既猫以曾经系流浪猫黎讲都算比较快就变得痴人,只要你服侍得啲主子好,就会吸左第二只猫过黎揾你帮手拍屁屁😹 不过被黏住既感觉真系好幸福😆
等一只猫咖啡 Waiting Cat Cafe 🐈🐈
依间店铺每个月都会将部分收益/捐款 捐比流浪猫机构又或者捐罐罐比独立义工
当中包括埋老板另外经营既三间食肆,额外每个月都会捐出共$9000黎帮助流浪猫
对流浪猫出钱又出力真系唔话得😽
帮衬时段:下午