2018-11-01 139 浏览
呢间火锅店位置真系好偏僻,有朋友介绍,又见秋风起,所以都特登行入嚟食落单后有人嚟预热个锅调味料就有九格,好有去食中式火锅嘅感觉有辣椒,炸蒜,麻油等等...... 我就简单用咗香葱豉油嚟调味最先上嘅系山根同响铃,山根嘅份量系平时买返嚟一袋嘅特别要一提嘅系第一次食自家制嘅炸响铃,感觉新鲜唔油腻,又有本身豆皮味道食得出餐厅师傅够功架,炸得靓又够香花甲都好靓好新鲜,虽然肉唔系好肥好大,但系胜在肉质鲜甜白菜仔好新鲜,洗得好干净打边炉都几钟意叫白菜仔,渌耐少少都仍然好青绿美国肥牛估唔到都几靓,食落弹牙又够嫩,而且上碟已经排得好靓,要影低打卡话俾人知自己打紧靓边炉手打酱爆丸类都几特别,又有芝士又有黑松露,食落口感的确系较弹牙,肉质爽滑,材料丰富打边炉梗系唔少得要有嘅:汽水一人一支可乐真系唔少得,食完热辣辣嘅嘢饮一啖真系好爽最后食埋个乌冬,真系捧住个肚走乌冬系稻庭乌冬嘅感觉,较扁身幼条,食落索哂汤汁味道靓料几好味

落单后有人嚟预热个锅
调味料就有九格,好有去食中式火锅嘅感觉

最先上嘅系山根同响铃,山根嘅份量系平时买返嚟一袋嘅

食得出餐厅师傅够功架,炸得靓又够香

花甲都好靓好新鲜,虽然肉唔系好肥好大,但系胜在肉质鲜甜

白菜仔好新鲜,洗得好干净
打边炉都几钟意叫白菜仔,渌耐少少都仍然好青绿

美国肥牛

打边炉梗系唔少得要有嘅:汽水
一人一支可乐真系唔少得,食完热辣辣嘅嘢饮一啖真系好爽

最后食埋个乌冬,真系捧住个肚走
乌冬系稻庭乌冬嘅感觉,较扁身幼条,食落索哂汤汁味道
靓料几好味

美国肥牛