之前净系食过Lunch Set 既 目利きの银次,今次决定挑选晚餐时段试试。佢地有好几间分店,而今日就去左尖沙咀 THE ONE 分店目利きの银次 主打冲绳直送材料。打开餐牌有寿司刺身,烧物,饭,大阪烧等等。由于偏爱牛舌,所以拣左 洋风牛舌 作为前菜小食。牛舌切成薄片,配上微酸日式沙律汁,非常开胃。葱吞拿鱼腩丼吞拿鱼腩茸上加左一只生鸡蛋,搞混前先试左一啖,吞拿鱼腩蓉唔会淡而无味,以前食过有D可以系连本身既鱼味都冇埋另外仲有一碟酱汁,食落去酸酸地,慢慢食都唔会太漏友人叫左一碗鸡浓汤饭鸡汤用一个小茶壶装住,同饭系分开上既,留俾客人自己选择倒几多落去未倒鸡汤前先前左啖饭,质感偏硬,应该系避免饭被鸡汤浸透而变得太稔倒汤落去啦~~~~~~闻到一阵颇浓郁既鸡香味,每一啖都食到鸡油香,同埋浓郁既鸡汤味基于友人实在太钟意汤捞饭 (其实平时汁捞都搞到汤饭咁.....)表示非常满意~~~虽然成碗汤都有鸡油味,但食食下都唔会有成口油既感觉反而今次鸡浓汤饭比起吞拿鱼腩丼更出色其实仲有其他小食,有一款价值 $98 既烧帆立贝,希望下次再有机会试试

佢地有好几间分店,而今日就去左尖沙咀 THE ONE 分店

由于偏爱牛舌,所以拣左 洋风牛舌 作为前菜小食。
牛舌切成薄片,配上微酸日式沙律汁,非常开胃。

葱吞拿鱼腩丼

另外仲有一碟酱汁,食落去酸酸地,慢慢食都唔会太漏
友人叫左一碗鸡浓汤饭

倒汤落去啦~~~~~~

表示非常满意~~~

虽然成碗汤都有鸡油味,但食食下都唔会有成口油既感觉

反而今次鸡浓汤饭比起吞拿鱼腩丼更出色

2016-03-14