2016-06-16 2230 浏览
韩国去过首尔同釜山, 就是未去过济洲, 而家反而唔洗坐飞机就可以系香港可以品尝到济洲既烧肉店, 正~~呢度真的颇大, 估计可容纳约百五人, 坐位主要以卡位设计, 有小部份系小圆枱, 还有一间自成一角既房仔, 几适合搞生日饭局时BOOK, 甘就唔怕嘈到隔离枱啦!!呢度跟一般韩式烧烤店一样, 每张枱同每个锅上都有一个排烟糟, 而店内还摆于了很多猪的摆设, 墙上挂左好多年青人系店内影既相, 我想大致应该想走年青人路线吧~~ 晚市推出了猪同牛既套餐, 系15, 16下, 最终选择左食牛餐~~呢个套餐净系前菜都够大堆头呀!! 有原只既番茄沙律配以芝麻酱, 泡菜, 腌渍萝卜, 薯仔等...我个人最喜欢食蕃茄, 好清新, 鲜甜又够JUICY~~还有无限添食既泡菜蛋同芝士粟米, 呢两款都系我既大爱, 每样都encore左三次, 钟情芝士既就懂的, 哈哈~~套餐烧烤配料以英式下午茶层架上的, 感觉特别~~第一层系韩牛牛胸肉, 纹理细致, 油脂分布平均, 望落色泽不错, 食落肉质嫩滑, 牛味浓郁, 而且份量也不小~~  第二层就有厚切黑毛五花腩, 春川鸡, 护心肉, 香菇同南瓜片~~  第三层就有虾, 司

我个人最喜欢食蕃茄, 好清新, 鲜甜又够JUICY~~

套餐烧烤配料以英式下午茶层架上的, 感觉特别~~

第三层就有虾, 司华力肠, 午餐肉, 大肠, 年糕及冬菇等, 非常丰富~~
呢件厚切黑毛五花腩超正, 放系烤炉上烤一烤就张佢剪开一件件, 眼望感觉好肥腻, 但食落又没有呢种感觉, 反而几爽身, 满满肉汁, 肉质结实, 口感满足~~
春川鸡肉都算厚肉, 所以都要剪开黎烧, 鸡腿肉够鲜嫩, 食落啖啖肉, 正~~
虾也是我的大大爱, 有成只手掌甘长, 都算几大只呀~ 而且肉质鲜甜, 又够弹牙爽口, 仲有成四只甘多tim~~
d食物好似烧极同食极都仲有, 呢个其实唔止二人份量, 三人都一定够食呀~~
还跟有菜比你包住d烧肉一齐食,  更加大大减低油腻既感觉~~~
套餐其实还有呢碟芝士年糕, 芝士味浓郁, 又够craemy, 年糕配埋酸酸甜甜既酱汁食, 简直一流呀~~ 但因为太饱既关系, 更好食都只可以食到几旧~~
呢个二人套餐其实真系唔野小, 唔系食量大既, 都好难完完全全将佢KO晒呀~~
菠萝棉花糖特饮
菠萝棉花糖特饮   HK$42

呢杯野饮特别在系顶层呢旧棉花糖, 卖相真系几特别, 但食呢旧棉花糖就食到有点狼狈, 而且特饮味道就比较普通, 菠萝味不够突出~~

菠萝棉花糖特饮