2020-02-11
呢间来自韩国嘅过江龙餐厅,从佢嘅食物完全感受唔到佢同韩国嘅关系😂但一如其名,的确(我叫嘅)每道菜式,包括甜品,都加左蒜头,系新奇嘅!连灯都系蒜头🧄MFG特制蒜泥面包塔上菜时待应会特地俾你影相,因为之后佢会将佢分解成份方便食用。食落好浓蒜蓉感,浓到带点辛辣,面包十分松脆,但净食有啲dry,配汤可能会好啲。虾、菠萝、炸蒜片意大利薄饼见好多人推介就叫黎试试,系普通一个蒜头+蒜片+芝士+菠萝+虾仁pizza😂都好食嘅都冇咩惊喜蒜香忌廉汁蟹肉及龙虾肉意粉个汁几creamy,好多蟹肉/龙虾肉😋龙虾肉都唔算细粒同弹牙,但整体有啲腻自家蒜头杂莓奶冻去Storellet 做会员有奶冻做迎新礼物😛奶冻几滑但偏甜整体食物中规中矩,唔算好好食但都值得一试嘅。神奇嘅系,就算佢每道菜式都加蒜头,食落又唔会「一咬蒜臭味就炸开」嘅感觉,处理得唔错。环境同服务都唔错,收碟fill水算快,收哂主菜碟好快就上甜品,成个用餐经验嚟讲都几满意!7/10
连灯都系蒜头🧄
MFG特制蒜泥面包塔
虾、菠萝、炸蒜片意大利薄饼
蒜香忌廉汁蟹肉及龙虾肉意粉
自家蒜头杂莓奶冻