𩠌菜越来越细碟, 连午餐时段都硬销贵价菜式, 真系几厌恶上星期六一家大细打算去食个轻松午餐, 打电话订好位, 12:30到. 各人叫左set , 首先个鸡脚汤几咸, 仲有d微酸潻….. 主菜的大豆芽炸菜炒牛脷, 炸菜仔肯定少于10条,枝竹牛腩, 枝竹及牛腩各3小件, 其地的滑蛋牛肉, 烩牛尾, 肉茉茄子不过不失. 吾要跟白饭可以要粥, 但个红荳薏米粥, 无落过盬都食到咸咸的…….到甜品时间, 吾知系咪以为客人好熟悉佢地店咁, 待应捧左一大盘各式甜品, 无好似以前咁遂样介绍, 要客人遂款问待应至答…… 食到1:35 , 我地刚放下甜品匙更倾计时, 有个侍应一声不响, 放下单据, 我地无理佢, 佢继续企系度。 我望一望佢, 想问佢等什么? 佢竟然好轻佻咁叫我地”拍硬档”埋左张单佢, 我地完全无叫过人埋单或有意图走住, 我地立即望望系咪有人等位, 阻住其他客人, 但门口无客人等位, 四周仍有空台。 我地好怒, 问佢拍乜硬档? 侍应好凶猛反问我: 你地订位时, 我同事无同我地讲一小时交台咩? 我话无, 咁佢好悔气话对晤住啦! 哎! 我地无晒心情,埋单走人, 果个侍应再无行回我地附近。
𩠌菜越来越细碟, 连午餐时段都硬销贵价菜式, 真系几厌恶

题外话/补充资料: 我地黎呢间中意仿食饭, 唔系受气. 但就算甜品几鬼马得意, 不过谂起果个憎眉突目的侍应的容貌, 好肯定以后唔会再帮衬! 中意仿永不录用了, bye bye!! 侍应态度应加以大大改善, 可以轻松应对,但不是说轻佻话对待顾客, 令客人感到不舒服!!
2014-08-02