2023-07-06 782 浏览
放工自己去食晚饭,侍应送错嘢食,因为我好专心咁填紧medical嘅问卷,冇为意就食咗。餐厅侍应当时好大声咁讨论紧送错嘢食,一开始冇留意讲咩直到有其中一个侍应过嚟望一望我张单,我先发觉自己食错咗。本身面皮薄,叫嘢食都唔敢大声叫侍应过嚟,真心如果系想再confirm,要我道歉,或者补差额(睇食评貌似仲平过我叫𠮶个少少,定系加咗价🥺),可以直接同我讲。但佢哋嘅做法系不断大声咁话24号个女人已经食咗,觉得非常尴尬,更加唔敢出声,惊成为全餐厅焦点。连中途有水滴落我个头度都唔敢出声,净系自己移过少少坐就算。如果我嘅错误令到其他客人受到困扰,我只能够喺呢度道歉,对唔住!因为好尴尬,如果冇乜必要唔想再去😖