餐厅: 百份百餐廳 (啟朗苑)
资讯:

2025-01-19 39 浏览
叫咗个下午茶餐,自选两𩠌配粉面,咁我就拣咗炒蛋餐肉公仔面。嚟到发现错咗,炒蛋变咗流心蛋,奈何本人系唔食生蛋,咁咪同职员反映个蛋错咗。职员好笑啦,佢话:「睇唔到」,得!咁我开返电话落单纪录俾佢睇:「下!呢度写住炒蛋㖞。」跟住佢拎走咗碗面,再返返过嚟话冇晒炒蛋(好好笑,你到底系冇蛋?定系你唔想炒?咁你夜晚晚餐有个虾仁炒蛋又系咩一回事?)。我同佢讲你冇炒蛋可以同我讲,我可以转做熟蛋,因为我唔食生蛋,但佢竟然唔理我,我再同佢好大声讲,我唔食生蛋架呀姐,即系流心蛋,佢先有反应,又拎咗我碗面去,我听到佢同厨房讲拎返去煮返熟,咁我碗面都腍晒啦,俾你咁舞黎舞去。跟住我就话唔洗换,当我黑仔,呢个时候有其他职员介入,跟住就话帮我换过碗。(其实都唔想换,但佢已经好快手拎走咗)跟住又有炒蛋啦㖞,我咪问职员咁得意嘅唔系冇炒蛋咩,佢话本身茶餐冇得转㖞。我话系你哋QR code度有得拣架㖞,冇得转就唔好俾人拣啦。佢又再兜话系更新咗佢哋都唔知。全程一句唔好意思都冇,好似我唔食生蛋系我问题,麻烦到佢哋咁款。有冇搞清楚其实系你嚟错嘢?
2025-01-19