2016-08-20
写番10-04-2016既食评🤗其实我系见到朋友同佢男朋友嚟食,见到有一个摩天轮放住啲食物好特别,再上OpenRice揾到铜锣湾有一间有一个反转左既巴黎铁塔,同埋气氛都唔错同觉得好特别所以就拣左喱间庆祝男朋友生日🎂🎉咁我就已经一早Book左位7:00p.m.但因为6:35p.m.已经到左,所以就上去先😌咁上到去讲番我Book左几点,就已经可比我入座,个时得我地第一位客人,咁我地就坐左系角落位靠近玻璃窗既位,个侍应就比左细桶花生,但我地无食到!!之后我地叫左支白酒送蚝既套餐,咁佢地好好咁介绍番边支白酒比较易人口,咁我地最后拣左甜既苹果白酒,而生蚝我一直都唔钟意食🙅🏻佢地都有介绍比较淡啲比我试下,咁我地就拣左三款蚝(共6只)第一款南非活蚝Live Oyster海水味比较淡啲,第二款爱尔兰石蚝Premium甘甜肥美仲带啲金属味,第三款法国白珍珠蚝White Pearl就痛浓郁既海水味,口感爽口仲会愈食愈甜😋佢地唔单止介绍番蚝同白酒,仲好贴心将啲蚝又淡去到浓咁排,咁我试左淡咪食落去我都接受到👍🏻之后再试埋其余个两款我都食得到😳所以对啲好似我㖞钟意食蚝既人可以试下🤗之后我第二款就叫左手伊比利亚黑
咁我就已经一早Book左位7:00p.m.但因为6:35p.m.已经到左,所以就上去先😌咁上到去讲番我Book左几点,就已经可比我入座,个时得我地第一位客人,咁我地就坐左系角落位靠近玻璃窗既位,个侍应就比左细桶花生,但我地无食到!!之后我地叫左支白酒送蚝既套餐,咁佢地好好咁介绍番边支白酒比较易人口,咁我地最后拣左甜既苹果白酒,而生蚝我一直都唔钟意食🙅🏻佢地都有介绍比较淡啲比我试下,咁我地就拣左三款蚝(共6只)第一款南非活蚝Live Oyster海水味比较淡啲,第二款爱尔兰石蚝Premium甘甜肥美仲带啲金属味,第三款法国白珍珠蚝White Pearl就痛浓郁既海水味,口感爽口仲会愈食愈甜😋佢地唔单止介绍番蚝同白酒,仲好贴心将啲蚝又淡去到浓咁排,咁我试左淡咪食落去我都接受到👍🏻之后再试埋其余个两款我都食得到😳所以对啲好似我㖞钟意食蚝既人可以试下🤗 之后我第二款就叫左手伊比利亚黑毛猪火腿(36个月)食落口有小小咸口感就软软咁,味道都唔错,黑松露酱搽脆多士上面食,正呀👍🏻👍🏻 仲叫青口食 佢比我筒花生无食到都要收我10蚊😩 铜锣湾喱间环境好好,好浪漫😍好岩啲情侣嚟食👫所以嚟紧星期一会再去食😋😋😋