2020-08-13
无肉食之午餐,估下几钱?本来今日想食石磨肠粉,点知无开🥺好想食清啲,openrice 揾竟然见到间斋铺,仲外卖有折。$55点知原来用Alipay俾钱,再额外有折,最后扣哂所有$30你冇睇错,系$30。我好欣赏自己嘅悭钱能力😂😂😂讲返嘢食,叫咗个套餐🍲榄菜面筋炒茄子我唔知点解佢可以做到咁似肉!我真系觉得自己食紧猪腩肉片😂,要好细味咀嚼先会食得出有轻微嘅大豆干味。同埋佢个芡汁都好出色,有啲似蚝油整出嚟嘅酱汁?🍆茄子方面完全冇得输,完全系紫色嘅皮。茄子好难整得靓,好多时如果你唔识整会变咗黑色皮。🍚自动帮我配红糙米饭,觉得好健康😋仲有个小食,好耐冇食过莲藕,特登拣个凉拌莲藕,超级清爽同埋脆口,同埋唔辣🤘🏻跟餐有汤饮,呢个汤简直系出神入化!唔系味精汤,本来对呢啲汤完全冇乜期望!但系我饮落去系饮到灵芝味道!?有少少药材嘅味,但唔会苦。总之饮完好舒服,有一种回甘嘅感觉。就算之后正价$55,我都会继续食,健康有益,份量又多!不得了
本来今日想食石磨肠粉,点知无开🥺
点知原来用Alipay俾钱,再额外有折,最后扣哂所有$30
你冇睇错,系$30。我好欣赏自己嘅悭钱能力😂😂😂
讲返嘢食,叫咗个套餐
🍲榄菜面筋炒茄子
同埋佢个芡汁都好出色,有啲似蚝油整出嚟嘅酱汁?
🍚自动帮我配红糙米饭,觉得好健康😋