餐厅: Poke Go (漆咸道南)
资讯:

夏威夷鱼生饭好似系喺2021年到(好似仲系处于香港疫情时期)开始兴起,当中都食过有几间觉得非常出色嘅夏威夷鱼生饭舖头,而Poke Go呢一间系我觉得水准依然都保持稳定,而且食物质素差嘅舖头。主食方面—自选的Poke $78蚊起作为一个有主见嘅食货,我当然系选择自选嘅Poke Bowl,我嘅配搭系三文鱼、枝豆、海带同埋麻酱豆腐($118),每一种配料食物质素都好稳定,个人好钟意呢一个嘅配搭,营养丰富又好味。酱汁方面我拣咗最稳阵蜜糖芥末酱,配料方面就梗系全部都拣晒啦,当然你亦都可以走某一部份嘅配料都得。同我同台嘅朋友都系叫咗三文鱼、海带、鸡蛋丝、三文鱼籽同蟹肉,佢对于食物整体嘅评价都觉得唔错,但系唯独蟹肉就觉得好似有啲腥。ʕ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ•̫͡•ʔ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ•̫͡•ʕ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ•̫͡•ʔ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ•̫͡•ʔ小食方面—和风炸鸡亦都系保持水准嘅小食质素,和风口味嘅炸鸡都不外乎一定系会加咗蛋黄酱,烧汁作调味好好,最后再加埋木鱼碎作一个装饰。口味上当然没有惊喜,但系新鲜热辣整出嚟嘅炸鸡,唔可以讲一定唔会差!整体来讲,我觉得呢间舖头可以继续保持到食物嘅质素我都觉得唔错,系一间可以持续番町嘅舖头,不过如果小食嘅款

主食方面—自选的Poke $78蚊起

小食方面—和风炸鸡

整体来讲,我觉得呢间舖头可以继续保持到食物嘅质素我都觉得唔错,系一间可以持续番町嘅舖头,不过如果小食嘅款式可以再多啲就好了