2015-01-27 395 浏览
话说我真无系马鞍山广场食过野,今次如果唔系新港城中心间ucc多人到爆,我地又赶住做野,我真系唔会嚟呢度食野。 我望匀个menu,好似呀活呢个咖喱饭唔错,所以就点左呢个嚟食。因为我想食少少辣野开开个胃。其实个卖相系唔错,个色泽都似系落过下咖喱粉同辣油,而且白饭也不忘放几条豆同蕃茄伴碟。说回这个主菜咖喱鸡,首先鸡够厚肉,这一点真的要赞,比茶餐厅好! 另外薯仔也颇大旧,唔似有啲餐厅连薯仔都悭。不过咖喱味道不浓,反而椰汁味比较抢,有点像吃葡汁,辣油也没有带出辣的感觉。咬下薯仔,原来不是放进咖喱里煮的,可以说除了表层有咖喱汁外,内里是 完全的白色,像白恰薯仔一样...... 总括来说,不要希望自己能在大快活和大家乐这些连锁店吃到好东西,或许会有惊喜。

咖喱鸡饭
2015-01-24