2021-05-03
武汉肺炎令到我少咗约friend出街食饭,但系对于屋企附近嘅小店就帮衬多咗,同埋外卖真系多咗 由于我唔食蛇, 所以平时跟本唔会过去蛇王海。 但系上次买台湾凤梨嘅时候有去过蛇王海,先知道佢唔系净系得蛇食, 仲有其他嘢~ 今次谂起未食过,就去买外卖返屋企食响巴士度order, 落车去拎, 真系好方便,完全唔驶等~ 我拣咗半只秘方浸鸡同腊肠糯米饭,去到嘅时候都见到有唔少人响铺度食, 好似好好食咁 我返到屋企都即刻食咗先 哗。。。。 我真系好后悔一路都唔知呢间有其他嘢食, 佢个秘方浸鸡真系好滑,好好食, 我自己一个食半只都食到唔停得口, 真系好正~ 再加埋佢个糯米饭, 真系饱到我傻, 但系又停唔到口,系咁食佢个腊肠好好食, 系瘦肠, 但系又唔硬㖞, 唔怪得佢叫靓腊肠啦~ 呢间小店真系真心推介, 好食
呢间小店真系真心推介, 好食