餐厅: 金記冰室 (數碼港商場)
资讯:

2021-05-25 130 浏览
呢间金记,你去买外卖系👌嘅,但系堂食就……果日系食下午茶,餐厅人唔多,数埋都系大约十枱客,伙记有三四个,但冇一个人理你。叫咗好耐都冇人来,叫佢落单,佢话自助落单,问佢点落,佢叫我去门口收钱度攞张飞就有QRcode落!OK照做,到落单喇,网上落单嘅餐牌又同店面唔同,咪以为冇更新餐牌,照落啦,点知拣哂食物,但系落唔到单架,又再次去收银问,佢话唔知㖞,叫我喺度落,伙记话网上有嘅餐,佢哋呢间唔一定有,佢有包卖,但冇包餐,其他餐厅先有。我问佢呢个QRcode系咪呢间铺,定系所有金记通用,佢继续迷惘,乜嘢都话唔知!叫三个餐,我行来行去,最后都系攞住个餐牌同QRcode去揾收银落单,咁样叫自助落单咪同大家x果啲快餐店一样?!全程啲伙记都时运高,一个客都睇唔到,唔理你架!食食吓野,见个阿姐喺附近枱refill餐具,砰砰鹏鹏好嘈,心谂唔知一阵系咪过嚟我张枱度。点知真系中咗,佢就喺度刀刀叉叉咗5分钟,都唔知点解有咁多枱冇人又唔去做,系要过嚟,食紧嘢就嘈住我哋。最后,如果你想揾地方坐呢度一定好过麦记,因为你入去大把位坐兼冇人理你
呢间金记,你去买外卖系👌嘅,但系堂食就……
2021-05-22