2023-03-22 148 浏览
其实我成日帮衬栢档极品海南鸡饭,不过主要都系买外卖嘅海南鸡,今日收工约咗老公喺淘大睇电器,就索性喺呢度食埋晚饭先返屋企。我哋呢啲懒人最钟意就系叫套餐,呢度嘅二人套餐相当丰富,基本上够三个人食,都只系$220,绝对超值。午餐当然要有佢哋嘅招牌菜极品海南鸡,半只嘅份量都几多,老公钟意食鸡胸,我就钟意食鸡髀,永冇嗌交,老公话佢嘅鸡胸都已经好似鸡髀咁滑,如果鸡髀就真系滑上加滑。而佢都会跟三款酱料,包括有黑豉油、姜葱同辣汁,味道够晒正宗,就算叫外卖佢都会有齐3款酱汁提供,所以我哋平时咁钟意外卖佢嘅海南鸡。食海南鸡就当然要配返个鸡油香饭,香得嚟又唔觉得油腻,仲要大大碗,两碗真系够晒三个人食。 套餐仲有另一款主食,三选一够晒自由度,我哋就拣咗猪颈肉,烧得外皮香脆,斜切令猪颈肉大大块,口感就更加一流。小食都系有得拣,我哋就拣咗香麻辣凤爪,佢嘅辣度适中,每只都爽口弹牙,而且佢嘅软骨全部都食得,真正连骨都吞埋。套餐都不忘营养均衡,白灼健康翠绿时菜令新鲜嘅生菜保持翠绿,仲保持住生菜嘅清甜味。皇牌无味精靓汤系真材实料冇味精,入面仲有几件红萝卜,食埋就更加清润。唔拣中汤亦都可以拣饮品,怡宝白咖啡同一般嘅港式咖啡
二人套餐
极品海南鸡
鸡油香饭
猪颈肉
香麻辣凤爪
健康翠绿时菜
皇牌无味精靓汤
唔拣中汤亦都可以拣饮品,怡宝白咖啡同一般嘅港式咖啡唔同,特别充满奶香,又唔会太甜。
怡宝白咖啡
最后仲有甜品,以迷你雪米糍作一个完美嘅句号。
雪米糍
用餐时段