2017-05-05 978 浏览
家中大大生日,想食d特别d ge 野,之前系粉岭都食过间泰国野,不过味道就麻麻地,之后仲执埋,之后屋企人又撩起话想去呢道食,咁就即管book位啦。但真系要讲一讲ge系听电话果个个态度真系好麻麻,如果5系屋企人想食,我真系谂住book过第二间算。不过我地有野做,最尾系cancel 左个booking,要walk in。去到果时真系好多人,系出面排哂长龙!都等左一段时间先入到去。食泰国野,又点可以5食生虾呢?不过除左点左个汁有少少辣辣地之外,整体尼讲个虾5算特别。呢个粉丝比我个印象好深,一开始见到红当当咁,以为佢好辣,点知食落,甜甜地咁又几得意呀,原来红当当果d5系辣椒,系蕃茄。呢个咖喱就咁食佢真系好似有d嘥咁,佢本身又冇饭跟,所以要自己另外野尼捞d汁,不过今次我地叫左蒜蓉包尼捞佢个汁。个咖喱几好食,不过都系觉得佢个味5够浓。其他d𩠌都系ok啦,不过食完之后个印象都5系好深刻。其实最好食系佢个甜品!个芒果糯米饭真系好高质!当然我本身就中意食佢,如果佢再甜d就好喇,可惜都未影相d甜品就比屋企人夹走左😂总括尼讲,粉岭系真系好难同九龙果边尼比ge,但系粉岭食到呢d𩠌,起码5系净系得春卷同埋咖喱咁

其他d𩠌都系ok啦,不过食完之后个印象都5系好深刻。
总括尼讲,粉岭系真系好难同九龙果边尼比ge,但系粉岭食到呢d𩠌,起码5系净系得春卷同埋咖喱咁就话系泰国菜,选择都算多,都算系咁啦!
2017-04-09
庆祝纪念