2022-08-14
A.T.A.S 面粉粿干 ($68) 🌟好足料嘅面粉粿干,粿干食落口感似簿切嘅年糕,口感烟韧得黎又好顺滑👅配埋猪肉、炸鱼仔、卤冬菇、菜心、炸蒜、葱,虽然好望落好深色,但味道调得啱啱好,好惹味🥹💕炸鱼片米粉 ($98)鱼汤底嘅炸鱼米粉,配埋白菜同蕃茄🍅食落鱼汤味唔算好重,亦都唔会好腥,不过都系衬早食比较好啲,以汤底变得腥,整体汤头味道偏滑淡🧐米粉其实就系普通嘅米线咁,食落都滑同份量都几多🙌🏻而炸鱼系一半浸咗落汤,另一半仲系面,可以keep到脆口,而且食落嘅鱼都好嫩滑🐟咖椰爆浆 ($68)🌟超级邪恶嘅咖椰多士😈 Total 有成三层,配咗咖椰、牛油、花生酱、朱古力榛子酱、炼奶、同美禄粉🍫 边个顶得顺咁邪恶又好味嘅combination 💖而且多士系微冻,咁就可以令到啲粉唔会变成一旧旧,而且仲keep到脆卜卜💯Micheal Jackson 黑白($28)个名改得有啲怪🙈其实系仙草豆浆,味道唔算好重豆味,唔会太甜偏淡味,仙草份量正常✅美禄爆炸($58)感觉上黎到呢间餐厅就要叫啲美禄相关嘅嘢食嘢饮,味道系唔会太甜嘅美禄朱古力味,上面仲有好多可可球,饮落系易入口同埋唔会得太heavy👍🏻A.T.
面粉粿干 ($68) 🌟
炸鱼片米粉 ($98)
咖椰爆浆 ($68)🌟
Micheal Jackson 黑白($28)
美禄爆炸($58)
A.T.A.S
铜锣湾边宁顿街9-11号登龙阁地下C2号舖
Extra Comment🖍
•餐厅大部份都系自助为先,例如自己点单、自己去拎餐具、自己放返餐盘🍽