2017-04-06 207 浏览
慈云山 - 一个细个睇烈火雄心先会接触倒既地方今晚机缘巧合黎到呢一头  唔系去过  我真系唔知原来呢头有咁多好野食而我地今晚就简左呢间上海菜馆  入到去  门口有人等紧外卖  堂食既感觉都系呢头既街坊事不宜迟   我地一齐睇下今晚食左咩好野喇!我地两个人一口气叫左4个冷盘 每一款都有每一款既特色川辣口水鸡 - 唔算太辣 肉质嫩口  最特别系配合麻酱  令到一个怕食辣既我都不停食不停食鸡丝粉皮- 睇得好食得 同样系配合麻酱  捞一捞 两个人好似几日冇食野咁一啖接一啖咁食京酱前蹄 - 呢一碟简直系我既开胃之选 而酱汁既搭配 令到整碟野更好食手拍小青瓜  - 不过不失之选  食上海野  唔食手拍小青瓜  感觉你就唔系食紧上海野咁 小笼包 - 只系24蚊  拎出黎都系非常热辣辣  唔系细细粒嫁  非常大粒嫁  汤同入面既肉配合得岩岩好其实店内都有好几款唔同风味既小菜叫加10蚊 就包埋个汤, 野饮同埋白饭  对卡我呢个无饭不欢既人黎讲   硬系觉得咁样先似系一餐饭四季豆既味道适中  唔需要担心会唔会太咸  配合埋梅菜一齐炒  味就已经刚刚好了!而身旁既朋友就觉得  冇甜品唔似一餐完整既饭  所以
慈云山 - 一个细个睇烈火雄心先会接触倒既地方

事不宜迟   我地一齐睇下今晚食左咩好野喇!

我地两个人一口气叫左4个冷盘 每一款都有每一款既特色

其实店内都有好几款唔同风味既小菜叫

加10蚊 就包埋个汤, 野饮同埋白饭

对卡我呢个无饭不欢既人黎讲   硬系觉得咁样先似系一餐饭
而身旁既朋友就觉得  冇甜品唔似一餐完整既饭  所以佢都叫左两个甜点
擂沙汤丸 - 外表平容  但内里一D都唔平凡  呢6粒汤真心好好味 软硬刚好  我都密密口咁食 (好少甜品可以令到我咁样嫁)
豆沙锅饼 - 看似好油  实质硬落去口感非常不俗!  要叫就快手喇! 夜晚8点几左右已经静返最后一底   好食真系自然多人叫呀!!

总括而言   味道非常上海 正宗  价钱亦非常街坊   我地咁样食法都只系300蚊

食完会问自己点解唔系住呢头!!!