2023-11-12
型格酒吧餐厅-Amuse🍻分别喺深水埗同佐敦都有分店🤩今次我就去咗佐敦分店,餐厅走灰泥工业风🩶有多种不同嘅酒类同饮品提供🍷亦有多款特色cocktail同mocktail🍸除咗饮品外,仲有好多佐酒小食添,绝对系饮嘢嘅好地方🥂炸啤酒鱼柳薯条炸啤酒鱼柳于粉酱加入啤酒🍺令到外层更松脆😛鱼柳肉质嫩滑juicy,外脆内软😚好大条仲都两条添🐟再跟埋香脆可口嘅薯条🍟德国咸猪手自家腌制嘅德国咸猪手🍖以高汤熬煮3小时,非常入味,再烤至香脆🔥个皮脆卜卜😝啖啖肉,唔会好咸👍🏻有酱跟埋,可以点埋一齐食😚小食拼盘入面分别有洋葱圈、芝士棒、烟肉肠同鸡翼🤩有我最爱嘅洋葱圈同鸡翼😍小食炸得香口,非常滋味,送酒一流🍻Candy Bear特色cocktail Candy Bear🐻卖相好靓,有三色啫喱💚💛❤️再加一粒熊仔糖😍入面主要系橙、菠萝、红石榴、荔枝、vodka、vodka jelly同梳打🤩饮落去真系糖嘅味道,味道甜甜地,好特别好好饮😛Lychee Cooler呢杯系特色mocktail🍹以香甜荔枝味为主,入面仲会有橙汁、红石榴、同梳打😛荔枝味道较浓郁😚仲都大大粒荔枝添😝
炸啤酒鱼柳薯条
德国咸猪手