2024-12-22 139 浏览
收工約同事去附近一間酒吧餐廳食晚食吹下水!設計行工業風好型格,樓底高空間感十足,梳化位坐得舒服,真係好啱hea下好舒服!◆德國鹹豬手 豬手上枱前已經起肉切件方便客人食,,好貼心😍豬手皮脆到好似食燒肉皮咁,脆皮內嫩,肉質軟腍味道鹹香口感煙韌,點上芥末醬更加惹味!◆小食拼盤拼盤包含各式德國小吃,有雞翼好惹味,煙肉香腸煙燻味,炸芝士條芝士夠濃郁,炸洋蔥圈香脆清甜,口感層次分明, 色香味俱全。◆啤酒炸魚柳薯條兩條炸魚柳好大條,大到有啲嚇親🤤魚柳及伴碟薯條炸得香脆,,炸魚柳炸粉好薄好鬆脆,魚柳大大塊又厚身,,啖啖肉好嫩滑配上沙律醬,好好味,令人一口接一口, 根本停唔低!◆醉檸茶檸檬清香飲落有微微嘅酒香味,,酸酸甜甜清涼解膩!◆依家逢星期日至四,4-8PM 有指定食品半價, 另外只要Follow佢哋social media叫德國鹹豬手就會送兩杯醉檸茶,好抵👍份量大之餘,性價比好高,快啲嚟試下啦!

◆德國鹹豬手

◆小食拼盤

◆啤酒炸魚柳薯條

◆醉檸茶
檸檬清香飲落有微微嘅酒香味,,酸酸甜甜清涼解膩!

2024-12-18
  • 小食拼盤
  • 炸啤酒魚柳薯條
  • 德國咸豬手
We love to eat crispy German pork knuckle but we ladies are too lazy to tear the meats off the bone, so come here for their wonderfully deboned crispy pork knuckle! Huge portion, absolutely crispy skin, fresh and bouncy knuckle meat, most importantly: All deboned and very easy to eat! There’s honey mustard dipping sauce and lettuce salad on the side, and some sauerkraut underneath. For every order of pork knuckle, enjoy two COMPLIMENTARY glasses of drunken iced lemon tea! (applicable anytime of

German  pork  knuckle

For every order of pork knuckle, enjoy two COMPLIMENTARY glasses of drunken iced lemon tea! (applicable anytime of the day). These sweet and citrusy lemon tea were delicious thirst-quenchers and perfect for a tipsy midweek treat.
醉檸茶

More perks: follow @amusebar on ig and get 50% off specific food items from Sun-Thu, 4-8pm.

Snacks:
Extremely juicy portobello mushrooms stuffed with a very tasty marinara sauce, ground beef, and melty cheese. This is so good I could have double of them.
焗肉醬芝士大啡菇

Specialty wings in three flavours: spicy buffalo (my favourite), honey mustard, and whisky BBQ! All the wings were freshly deep fried, served pipping hot and highly appetising. The whisky BBQ wings were so special they tasted almost like walnut cookies, as my friend commented!

焗肉醬芝士大啡菇
  • 焗肉醬芝士大蘑菇
2024-10-17 688 浏览
同friend行開佐敦就想搵下有咩餐廳可以傾下計食下飯。就見到有一間叫amuse嘅餐廳,之前見過未有機會試,今日就試下啦環境好有工業風,好有feel,入面環境好寬敞好舒服,傾偈一流同frd叫咗德國咸豬手套餐,一個雞翼同漢堡黎到呢度就當然要試下餐廳招牌菜, 德國咸豬手, 即叫即做所以等待時間較長,但係值得嘅,佢外皮好脆, 啖啖肉但唔會話好鞋, 份量都好多下, 3個人都夠食以為唔夠食, 仲叫左一個迷你漢堡, 有3個同埋薯格,手掌咁迷你, 都唔會話好大負擔, 細細個, share都唔錯再叫左個雞翼, 有大份同細份, 一次過可以食到3款口味, 有水牛城,蜜糖芥末同威士忌燒烤味, 大大隻啖啖肉, 對我黎講, 我覺得水牛城幾好食, 辣辣地好惹味, 威士忌好特別, 口感香脆, 重口味人士一定好鍾意叫咗兩杯嘢飲,醉檸茶, 平時都鍾意飲下cocktail既我, 覺得呢杯都唔錯, 檸茶加少少酒味, 有啲似long island, 但味道就再港式少少, 我覺得都唔錯, 酒味比較少總結呢間餐廳傾偈聚會一流,係深水埗同佐敦都有分店呢家仲做緊promotion, 逢星期日至四 4 - 8PM嚟食,Follow 佢

同frd叫咗德國咸豬手套餐,一個雞翼同漢堡

總結呢間餐廳傾偈聚會一流,係深水埗同佐敦都有分店

呢家仲做緊promotion, 逢星期日至四 4 - 8PM嚟食,Follow 佢哋社交平台 就有指定食品半價。另外就係豬手,即送兩杯醉檸茶,快啲嚟試下香港特色啦
  • 特色雞翼
🎀佐敦。酒吧餐廳🍻昏暗環境Chill下🎀🪄店名* #Amuse🔮地址* 佐敦上海街23號地舖🔮🗾分店地區🗾 佐敦,深水埗,荃灣💰價錢$478 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_佐敦剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_西餐➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵以為太子旺角比較多酒吧餐廳 偶然比我發掘到呢間開系佐敦既高質餐廳 環境都幾chill 岩曬同朋友聚會相談😗空間都幾寬敞 氣氛比較昏暗輕鬆 最前方bar位置同平時酒吧差不多 而後方就主要沙發位 有cushion提供 都幾舒服👍見到門口有水煙提供 如有興趣都可以試下~🍽️食物質素🍽️以酒吧餐廳黎講 食物種類都幾豐富 西式為主 除左有不同炸物小食外 主食有豬手,意粉等選擇 而家仲做緊優惠 點一客豬手就可以試到餐廳特色飲品醉檸茶😆而星期日時段如有follow店鋪ig更可享指定食品半價優惠👍👀評分💖💖💖💖💖🪄德國咸豬手$238黎到根系要試下餐廳熱門菜式😍豬手系即叫即做 所以等候時間會稍長 建議大家一到餐廳就即刻落單~份量都幾大份 足夠三人分享 外皮薄而脆卜卜 香味濃郁😗肉質彈牙有
🎀佐敦。酒吧餐廳🍻昏暗環境Chill下🎀

🪄店名* #Amuse
🔮地址* 佐敦上海街23號地舖🔮
🗾分店地區🗾 佐敦,深水埗,荃灣
💰價錢$478 已加一 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️

🪄德國咸豬手$238
黎到根系要試下餐廳熱門菜式😍豬手系即叫即做 所以等候時間會稍長 建議大家一到餐廳就即刻落單~份量都幾大份 足夠三人分享 外皮薄而脆卜卜 香味濃郁😗肉質彈牙有咬口 配上芥末醬更加滋味!

👀評分💖💖💖💖
🪄特色雞翼(S) $98
雞翼有細份及大份選擇 一次過可以食曬三款味道 分別有水牛城辣汁,蜜糖芥末,威士忌燒烤 雞翼大大隻夠肥美 水牛城對於我黎講太辣😖另外兩款味道都幾唔錯 雞翼口感香脆 十分滋味 岩曬重口味人士

🪄 焗肉醬芝士大蘑菇$98
總共有三款大蘑菇 平時多數都係只有芝士 今次加埋有肉醬 令蘑菇食落鹹鹹香香 增加濕潤度 要落去仲會爆汁 超正啊

🪄飲品- 醉檸茶*2 套餐免費
平時好少飲酒既我都覺得呢杯幾唔錯 檸茶系香港代表飲品 加上微酒精 十分有特色👍

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️
🎈味道評分*😋😋😋😋😋
🎈環境質素*🎇🎇🎇🎇🎇
🎈抵食程度*💰💰💰💰💰
🎈服務態度*💌💌💌💌💌
  • 焗肉醬芝士大蘑菇
  • 德國咸豬手
今日放工後同朋友相約Happy Hour,見到佐敦呢間酒吧餐廳做緊優惠,點一客豬手就會送2杯醉檸茶😍我好鍾意飲呢個㗎!好吸引,一於走入去試吓啦!餐廳環境好闊落,除咗一般既洒吧高枱凳外,重有我哋當日揀咗舒適嘅梳化位坐😬座位寬敞,枱同枱之間都唔會好密,呢度好特別,棄用電視,利用投影機在牆壁上播放卡通和動畫依家重做緊一個好扺既優惠🤩凡點德國鹹豬手一客,即送兩杯醉檸茶😍適用於全日任何時段架😉🌀德國鹹豬手$238豬手好抵食份量都幾多👍🏻上枱熱辣辣,豬手皮烤得卜卜脆,啖啖肉,而且鹹味調得好適中,沾埋芥末醬同食滋味無窮😋重配有沙律菜,可減滯膩好喜歡呢度既鹹豬手已經幫顧客切開,啱晒我呢啲懶人食得超方便😆而且呢個價錢嚟講CP值好高🌀特色雞翼($118 L)($98 S)大份嘅有9隻,我哋叫咗一個細嘅有6隻,有三款口味🔷水牛城辣汁🔷蜜糖芥末🔷威士忌燒烤我個人最喜歡威士忌燒烤味,真係好特別,一入口已經食到有微微既威士忌香氣🥰好正水牛城辣汁就最惹味,辣辣地少少酸,勁開胃蜜糖芥末甜甜地都好鬼正😋雞翼烤得皮脆肉嫩,而且保持到肉汁,入面唔會乾嚡👍🏻🌀芝士肉醬玉米餅($108 L)($88 S)我哋叫咗個大份量既,因
依家重做緊一個好扺既優惠🤩
凡點德國鹹豬手一客,即送兩杯醉檸茶😍適用於全日任何時段架😉
🌀德國鹹豬手$238
🌀特色雞翼($118 L)($98 S)
水牛城辣汁就最惹味,辣辣地少少酸,勁開胃
蜜糖芥末甜甜地都好鬼正😋
雞翼烤得皮脆肉嫩,而且保持到肉汁,入面唔會乾嚡👍🏻
🌀芝士肉醬玉米餅($108 L)($88 S)
我哋叫咗個大份量既,因為我同朋友都好鍾意食玉米餅,有牛、雞、素食可供選擇,我哋揀咗素食,熱辣辣上枱,即刻食玉米片脆卜卜,面頭鋪滿蕃茄粒、大量芝士,重有青辣椒片,青辣椒片一食落口少少酸酸地,但辣味後勁好強烈😆刺激味蕾好過癮,最啱飲返杯酒,一啖玉米片一啖洒勁正呀🥰
🌀醉檸茶
呢款醉檸茶啱晒女士們飲,酒味唔算太濃烈,檸檬茶嘅酒感覺好Fresh🥰好香嘅檸檬茶味道,又有陣陣嘅酒味,微微酸甜好易入口,我大愛吖❤️
❤️依家每逢星期日至四,4-8PM Follow IG即可享有指定食品50%OFF架❤️
咁扺仲唔快啲同朋友過嚟happy hour + 晚餐
呢度嘅食物全部都係廚師即叫即做,上枱熱辣辣好好食👍🏻
  • 德國鹹豬手
🍖德國鹹豬手|💰$238🌮芝士肉醬玉米餅|💰$108(L)🍟炸啤酒魚柳薯條|💰$148星期五必須嚟個Happy Hour,早排同🐻生懶得自己煮決定出街食,就入咗呢間幾型格嘅酒吧嘆下,酒吧嘅樓底好高,主打工業風裝潢幾有格調~見到嗌🍖德國鹹豬手即送 2 杯醉檸茶*,毫不猶豫即點(基乎每枱都有嗌!),豬手非常大份,外皮酥脆肉質嫩滑,近軟骨位嘅肉好煙韌、勁好咬🤣送啤酒真係一絕~附送嘅🍋醉檸茶係本地品牌 @tipsy at hk 嘅作品,用cocktail融合中式茶,茶香馥郁得嚟又有回甘+茶澀嘅平衡,很讚~✨🍟炸啤酒魚柳薯條一共有2條手臂咁長嘅魚柳,必須大讚炸得好出色,粉漿好薄咬落唔會好粉,魚肉都鮮嫩唔會有雪藏/冰鮮嘅腥味,覺得係必食之選🥳🌮芝士肉醬玉米餅,輕視咗佢嘅份量😂以為唔會有好多所以嗌L size,點知有海量芝士同雞肉粒🤣超足料,辣度調味剛好,就算食辣小白都完全carry到* 全新優惠:點德國鹹豬手即送 2 杯醉檸茶(適用於全日任何時段)* 半價優惠:Follow Amuse IG 即享指定食品半價(只適用於星期日至四 4 - 8pm)
🍖德國鹹豬手|💰$238
🌮芝士肉醬玉米餅|💰$108(L)
🍟炸啤酒魚柳薯條|💰$148

2025-01-08 0 浏览
🥳2️⃣0️⃣2️⃣4️⃣ "醉"後一個happy hour🍻走進佐敦品牌創立 ✨Amuse✨裝潢型格糅合復古工風🪵木系桌子+古典梳化🛋️昏暗燈光營造輕鬆氣圍🍸 好chill ~💖德國鹹豬手已貼心起肉切件,皮脆乾身,鹹香有嚼勁唔會有膩感,叫鹹豬送手工醉檸茶2杯,完美嘅配搭💖芝士肉醬玉米餅有三款口味可以揀(牛、雞、素食)大大盤嘅nachos,充滿墨西哥風,濃濃芝士、蕃茄粒、青辣椒素食滋味好飽肚💖炸啤酒魚柳薯條Beer Battered fish & Chips嚿魚好大塊,唧上檸檬汁令味道更fresh魚柳皮身脆口內嫩,啲粉唔會好厚配粗薯條 ✨Amuse✨優惠資訊!逢星期日至四 4-8PM,只需Follow 佢嘅IG指定食物就即享半價㗎喇❗️
走進佐敦品牌創立 ✨Amuse✨裝潢型格
糅合復古工風🪵木系桌子+古典梳化🛋️
昏暗燈光營造輕鬆氣圍🍸 好chill ~

💖德國鹹豬手

💖芝士肉醬玉米餅
有三款口味可以揀(牛、雞、素食)
大大盤嘅nachos,充滿墨西哥風,濃濃芝士
、蕃茄粒、青辣椒素食滋味好飽肚

💖炸啤酒魚柳薯條
Beer Battered fish & Chips
嚿魚好大塊,唧上檸檬汁令味道更fresh
魚柳皮身脆口內嫩,啲粉唔會好厚配粗薯條

✨Amuse✨優惠資訊!
2024-12-27
  • 炸啤酒魚柳薯條
  • 芝士肉醬玉米餅
2024-12-23 33 浏览
I visited Amuse hoping for a casual and enjoyable neighborhood spot, but unfortunately, it fell far short of expectations.Service: The staff seemed uninterested and dismissive, as though serving customers was an inconvenience. It took ages to get anyone’s attention, and when they did finally show up, their attitude was cold and borderline rude.Atmosphere: While I wasn’t expecting anything fancy, the overall vibe felt unwelcoming. A good neighborhood bar should be warm and inviting—this was the o
Atmosphere: While I wasn’t expecting anything fancy, the overall vibe felt unwelcoming. A good neighborhood bar should be warm and inviting—this was the opposite.
Drinks: Absolutely disappointing. The cocktails were poorly made and overpriced, with cheap ingredients and no effort in presentation. Even basic drinks were watered down or off-tasting.
Food: The food was equally bad. My order was bland, cold, and tasted like it had been sitting out for hours. Not to mention, the menu offered very little variety.
Overall, I wouldn’t recommend Amuse to anyone looking for a good time. There are much better options around where your money and time are actually valued.
2024-12-23
2024-12-13 62 浏览
Amuse1.⁠ ⁠逢星期日至四 4 - 8PM,Follow 社交平台 即享指定食品 50% OFF 2.⁠ ⁠下單豬手,即送兩杯醉檸茶(適用於全日任何時段)☆║.............║☆‼️ 芝士肉醬玉米餅 (牛)✅ 夠大盤 好抵食 送酒一流 除咗佢鋪滿芝士之外 都食得出佢成個肉醬係用心之作 味道層次豐富 唔會話食到最後就冇晒醬 分量預得剛剛好‼️ 德國鹹豬手✅ 外皮鬆脆 肉質軟腍 有咬口得黎唔會有油膩嘅感覺 每口都充滿膠原蛋白嘅感覺 連脂肪位都係彈牙嘅 亦都好貼心咁切開咗一細細塊 一口一啖啱啱好 ‼️ 小食拼盤✅ [洋蔥圈,芝士條,煙肉腸,雞翼]私心最欣賞呢個小食拼盤嘅係佢嘅雞翼同埋洋蔥圈 雞翼夠大隻夠惹味 洋蔥圈都好甜 一啲辣味都唔會有 亦都無炸到油淋淋‼️ 醉檸茶✅ 覺得驚喜嘅係佢嘅味道同真正嘅檸茶不相伯仲 但係多左陣酒味 比平時普通嘅cocktail更有新鮮感 感覺係大人版嘅檸檬茶 都好啱女仔飲架📍 佐敦上海街23號地舖G/F, 23 Shanghai Street, Jordan☎️ 電話號碼 23171988📷 Canon R8 + RF24-105mm f/4-7.1 I
Amuse

2.⁠ ⁠下單豬手,即送兩杯醉檸茶(適用於全日任何時段)

☆║.............║☆

‼️ 芝士肉醬玉米餅 (牛)

‼️ 德國鹹豬手

‼️ 小食拼盤

✅ [洋蔥圈,芝士條,煙肉腸,雞翼]

‼️ 醉檸茶

📍 佐敦上海街23號地舖

☎️ 電話號碼 23171988

📷 Canon R8 + RF24-105mm f/4-7.1 IS STM

📩喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵
2024-12-06 199 浏览
放工HAPPY HOUR🍻佐敦酒吧餐廳,朋友介紹有間幾好味既德國咸豬手,環境有格調,啱晒傾計談下心🍴🍖德國咸豬手皮酥脆,肉質鮮嫩,仲有陣陣豬酥香味,咸香的味道剛剛好🥦焗芝士西蘭花極好的一道菜,濃郁拉絲的芝士與清脆西蘭花很配,中和了整餐的啖啖肉🍸醉檸茶清新的檸檬味與微微的7度酒精,味道相互融合,飲完一杯再想叫一杯🍗特色難翼雞翼有三種味道(水牛城辣汁,蜜糖芥末,威士忌燒烤)每款配上特制醬汁,很惹味,吾係單骨雞翼,隻隻有肉食🌟優惠期ORDER德鹹猪手即送2杯醉檸茶🌟Follow Amuse 社交平台 即享指定食品半價(只適用於星期日至四4-8pm)

🍖德國咸豬手
皮酥脆,肉質鮮嫩,仲有陣陣豬酥香味,咸香的味道剛剛好

🥦焗芝士西蘭花

🍸醉檸茶

🍗特色難翼

🌟優惠期ORDER德鹹猪手即送2杯醉檸茶
2024-12-05
  • 德國咸豬手
突然發現自己原來好耐冇去過酒吧朋友介紹呢間夠空間感嘅bar restaurant 一嚟樓底高二嚟地方闊落真係幾舒服啱晒同朋友去摸吓酒杯飲返杯食德國鹹豬手就會送兩杯醉檸茶呢個配搭好抵食~豬手份量夠三個人食配蜂蜜芥末醬都幾夾!充滿香港特色嘅醉檸茶嘅酒精濃度唔太高算係易入口啱晒做呢餐飯嘅第一杯🍋🥃睇menu見到呢度會有happy hour約咗朋友未收工會遲到就可以嚟飲住先😆另外嗌咗個好juicy嘅焗肉醬芝士大磨菇三個大啡菇切開四件當小食好啱配酒食🍄‍🟫墨魚汁海鮮扁意粉比較飽肚如果飲到咁上下想食返啲澱粉質就啱晒不過就算唔飲酒都可以去chill吓傾吓偈最後提返餐廳逢星期日至四嘅四至八點做緊follow 社交平台就可以享受指定食品半價記得同店員查詢返相關優惠🤲🏻
突然發現自己原來好耐冇去過酒吧
朋友介紹呢間夠空間感嘅bar restaurant
一嚟樓底高二嚟地方闊落真係幾舒服
啱晒同朋友去摸吓酒杯飲返杯

食德國鹹豬手就會送兩杯醉檸茶
呢個配搭好抵食~豬手份量夠三個人食
配蜂蜜芥末醬都幾夾!
充滿香港特色嘅醉檸茶嘅酒精濃度唔太高

最後提返餐廳逢星期日至四嘅四至八點
做緊follow 社交平台就可以享受指定食品半價
記得同店員查詢返相關優惠🤲🏻
2024-11-26 80 浏览
難得有少少me time 時間,懷緬下未做阿媽時嘅生活🤭同朋友👯‍♀️去酒吧🥃傾偈食嘢☺️今次同朋友去咗一間簡單工業風格嘅酒吧 Amuse酒吧播住悠悠嘅音樂,環境暗暗,好有情調😌梳化位坐得好舒服😌 成個感覺都好chill 非常適合傾偈☺️👍🏻德國鹹豬手 $238係Amuse嘅主打必食🤤即叫即整,上枱熱辣辣因為製作需時,所以一嚟到就最好先order原隻豬手上枱前已經去骨切件👍🏻豬手皮脆🤤皮內骨膠原豐富👍🏻口感煙靭,肉質夠嫩👍🏻鹹度啱啱好,配上蜜糖芥茉醬,完全可以提升豬手層次🤤👍🏻啤酒炸魚柳薯條 $148份量都幾大,香脆外層,炸粉唔厚👍🏻魚柳夠厚啖啖肉👍🏻配上他他醬,可以中和魚柳嘅膩🤤👍🏻特色雞翼 $118(L,9隻) $98(S,6隻)雞翼有兩個size, 我哋order 咗L size☺️ 分別有三款口:水牛城辣汁🌶️蜜糖芥末🍯威士忌燒烤🥃我自己比較鍾意水牛城辣汁,辣辣地幾惹味😋威士忌燒烤味好特別,淡淡酒香甜味👍🏻雞翼皮脆,仍然保持住肉汁,完全唔乾👍🏻醉檸茶 :有微微酒香味嘅檸檬茶,好特別,非常啱女仔飲☺️感覺好清新,可以中和食物嘅膩☺️呢間酒吧性價比超強💪🏻食物份量大💪🏻我哋兩個女仔食到勁飽🤣相信

今次同朋友去咗一間簡單工業風格嘅酒吧 Amuse
酒吧播住悠悠嘅音樂,環境暗暗,好有情調😌
梳化位坐得好舒服😌 成個感覺都好chill
非常適合傾偈☺️👍🏻

德國鹹豬手 $238
係Amuse嘅主打必食🤤即叫即整,上枱熱辣辣
因為製作需時,所以一嚟到就最好先order

德國鹹豬手

啤酒炸魚柳薯條 $148
份量都幾大,香脆外層,炸粉唔厚👍🏻
魚柳夠厚啖啖肉👍🏻配上他他醬,可以中和魚柳嘅膩🤤👍🏻

啤酒炸魚柳薯條

特色雞翼 $118(L,9隻) $98(S,6隻)
雞翼有兩個size, 我哋order 咗L size☺️
分別有三款口:
水牛城辣汁🌶️蜜糖芥末🍯威士忌燒烤🥃
我自己比較鍾意水牛城辣汁,辣辣地幾惹味😋
威士忌燒烤味好特別,淡淡酒香甜味👍🏻
雞翼皮脆,仍然保持住肉汁,完全唔乾👍🏻

特色雞翼

醉檸茶

呢間酒吧性價比超強💪🏻食物份量大💪🏻我哋兩個女仔食到勁飽🤣相信三個女仔嚟會適合啲🤣

Amuse而家仲有優惠添🤩
1️⃣只要order德國鹹豬手,即送2杯醉檸茶(適用於全日任何時段)
2️⃣Follow Amuse IG 即享指定食品半價(只適用於星期日至四 4-8pm)

2024-11-25
德國鹹豬手
啤酒炸魚柳薯條
特色雞翼
  • 德國咸豬手
地點方便,環境夠chill,食物選擇多!Happy hour仲有指定食品半價丫!⭐雞翼拼盤-九隻雞翼三款味- 水牛城辣汁 - 辣辣地好惹味- 蜜糖芥末 - 甜甜辣辣易入口- 威士忌燒烤 - 酒味都幾突出⭐煙肉醬芝士大蘑菇- 大啡菇上面滿滿嘅芝士肉醬,口感好豐富我哋仲叫左⭐德國咸豬手,而家仲有兩杯醉檸茶送添喎。- 豬手熱辣辣好香脆,切得好好,啲皮肉好均勻,啖啖都食到先脆後好𡁻口🍋醉檸茶- 酒配喺檸茶到係完全冇違和感,仲好清爽,嗒嗒下好滑口🍹Spring (mock tails)- 士多啤梨同橙配梳打,啱晒配上豬手一齊食溫馨提示下大家餐廳宜家仲做緊兩個全新優惠: ✨點德國鹹豬手即送2杯醉檸茶(適用於 全日任何時段) ✨半價優惠:Follow Amuse 社交平台 即享指定 食品半價(只適用於 星期日至四4-8pm)大家真係唔好錯過啦🍻

⭐雞翼拼盤-九隻雞翼三款味
- 水牛城辣汁 - 辣辣地好惹味
- 蜜糖芥末 - 甜甜辣辣易入口
- 威士忌燒烤 - 酒味都幾突出

⭐煙肉醬芝士大蘑菇
- 大啡菇上面滿滿嘅芝士肉醬,口感好豐富

我哋仲叫左
⭐德國咸豬手,而家仲有兩杯醉檸茶送添喎。

🍋醉檸茶
- 酒配喺檸茶到係完全冇違和感,仲好清爽,嗒嗒下好滑口

🍹Spring (mock tails)
- 士多啤梨同橙配梳打,啱晒配上豬手一齊食

溫馨提示下大家
餐廳宜家仲做緊兩個全新優惠:
✨點德國鹹豬手即送2杯醉檸茶(適用於 全日任何時段)

大家真係唔好錯過啦🍻
2024-11-18
2024-11-15 111 浏览
最近在佐敦發現了一間新開的酒吧餐廳,環境寬敞舒適,工業風格的裝潢讓人倍感放鬆。帶個i人朋友去chill下食下,傾下心事好有mood。而且餐廳還有優惠,點德國鹹豬手可以免費獲得兩杯醉檸茶,好抵!德國咸豬手 $238原隻豬手去骨切件,方便食用,抵讚。豬手皮薄而酥脆,皮下豐富的膠原蛋白口感煙韌,肉質軟嫩且入味,唔會好鹹亦唔騷,配芥末蜜糖醬好滋味,做得相當出色。炸啤酒魚柳薯條 $148魚柳大份,外層的炸粉鬆脆而不厚,裡面的魚肉鮮嫩。雖然吃多了會有點膩,但搭配他他醬,既開胃又解膩,伴碟的薯條都幾香脆。焗肉醬芝士大蘑菇 $98三件大蘑菇,肥厚多汁,口感軟彈,加埋肉醬芝士鹹香美味。醉檸茶似檸茶味道清甜,帶有淡淡的酒香,讓人不經意間放鬆心情,與朋友打開心窗,盡訴心中情。

帶個i人朋友去chill下食下,傾下心事好有mood。

德國咸豬手 $238
德國咸豬手

炸啤酒魚柳薯條 $148
炸啤酒魚柳薯條

焗肉醬芝士大蘑菇 $98
三件大蘑菇,肥厚多汁,口感軟彈,加埋肉醬芝士鹹香美味。
焗肉醬芝士大蘑菇

2024-11-12
德國咸豬手
炸啤酒魚柳薯條
焗肉醬芝士大蘑菇
2024-10-26 107 浏览
🏠 近排工作比較忙,好少會約朋友夜晚食飯,今日見可以早啲收工,就約左朋友去油尖旺一帶shopping兼食晚飯。我地行到攰攰地就揀咗佐敦上海街一間型格嘅餐廳 - Amuse。餐廳嘅裝修走工業風同復古風。我地今日就叫左1️⃣ 醉檸茶2️⃣ 德國咸豬手3️⃣ 焗肉醬芝士大蘑菇4️⃣ 炸啤酒魚柳薯條💬 整體上餐廳嘅食物質素十分唔錯,雖然選擇唔算好多,但每道菜的份量都好足料,而且賣相同擺盤都好好。加上餐廳嘅環境夠大又舒服,座位又夠寛敞,一啲都唔擠逼,有格調嘅燈光加上又chill又舒服嘅環境,值得推介俾係附近番工或行街嘅朋友黎試下。

1️⃣ 醉檸茶

2️⃣ 德國咸豬手