2023-07-25
每次想饮啤酒,都会不期然谂起香港本地品牌少爷啤。铜锣湾呢间分店结合左餐厅同埋酒吧既风格,而且啲野食全部谂过度过,送酒一流架!🍺好肚饿,今次真系食左好多野大坑薯条:名物级别要试⭐️⭐️⭐️!孜然粉+干辣椒🌶️+高菜,薯条都可以做到唔单调红油虾饺: 私心最爱❤️,虾饺弹牙爽嫩,配自家水牛酱(辣),系开胃好吃既fusion小食🍤麻辣牛舌:慢煮牛舌几特别,口感软淋,酸酸辣辣 炸鸡香葱窝夫:唔知系咪因为用咗三黄鸡髀既关系,鸡肉特别滑,炸完嘅鸡髀沾上韩式辣酱,加埋外脆内软,好香葱味嘅窝夫🧇,仲有唔少得要叫新鲜少爷啤! No2 Izakaya in Berlin 唔似饮紧啤酒,味道带浓烈既酸味及清新果香, 山椒香而不辣,都几有热带风情嘅感觉 No 19 Hong Kong Black 闭上眼一闻,系烘烤咖啡既香气呀,呢款黑啤口感顺滑,苦度偏低,麦香味突出🍺☺️
好肚饿,今次真系食左好多野
麻辣牛舌:慢煮牛舌几特别,口感软淋,酸酸辣辣
仲有唔少得要叫新鲜少爷啤!
No 19 Hong Kong Black