2018-11-27 370 浏览
之前听朋友推介过唔错,前几日特登去呢间林村既餐厅试下。我地一个礼拜前就book定,因为都有八个人,又有人生日要同佢地讲定雪山蛋糕个牌写咩名,又想坐出面好feel d。点知去到果日落大雨,好彩落巴士站行入去都算近,而且餐厅又安排左私人小木屋俾我地,闩埋门倾计食饭感觉好cosy,值得一赞打开个menu,都贵贵地,不过生日饭大家都无特别禁住黎嗌。头盘我地嗌左 香烧墨西哥薄饼:暖粒粒,咁冻天气食都几正,薄饼入面芝士有拉丝,加埋d酱,正份量每人岩岩好一件鲜蟹肉焗酿大蘑菇:d蟹肉好好味,大蘑菇亦好juicy,份量略嫌少左d,但系好食既本来想叫野饮,但见到都要四十几五十蚊,热饮选择唔多,天气咁冻不如试下佢地d汤朋友话酥皮焗龙虾汤普普通通,唔太特别我同朋友share既鲜蚝周打汤入面有一旧大蚝,汤算重奶味,但都系普通跟住到d主菜,咖喱大虾好食,剥晒壳,就咁不就食得,咖喱椰香味同香料味都重,值得试下烧纽西兰羊鞍好正,叫左五成熟,怕羊膻味朋友可能惊但我好钟意,有四只酱俾你点,个人觉得点薄荷啫喱最夹叫左个香蒜炒美国鲜芦荀,好食但价钱贵左d黑松露汁海胆带子烩意粉 同 黑松露汁海胆焗海鲜饭 都不过不失烧水牛城猪肋
之前听朋友推介过唔错,前几日特登去呢间林村既餐厅试下。

打开个menu,都贵贵地,不过生日饭大家都无特别禁住黎嗌。

头盘我地嗌左
香烧墨西哥薄饼(烟肉)
份量每人岩岩好一件
鲜蟹肉焗酿大蘑菇

酥皮焗龙虾汤
朋友话酥皮焗龙虾汤普普通通,唔太特别

鲜蚝周打汤

跟住到d主菜,
咖喱大虾
烧纽西兰羊鞍

烧纽西兰羊鞍好正
香蒜炒美国鲜芦荀
叫左个香蒜炒美国鲜芦荀,好食但价钱贵左d
黑松露汁海胆带子烩意粉

黑松露汁海胆焗海鲜饭
烧水牛城猪肋骨
烧水牛城猪肋骨好食,旧骨系薄d果种猪肋骨,都多肉食,另外抵赞系隔离d薯蓉,想再食多d
感觉呢间餐厅整肉类出色过饭意粉果d
焗雪山
最后甜品当然系重头戏焗雪山,挂住拍片都唔记得影低雪山系黑暗中烧著个样,可能第一次食所以成个体验好新鲜,外面有少少酒既苦味,配入面既杂果同埋雪呢拿雪糕,都几好食。

美中不足系餐厅唔记得左放个生日牌,最后我地影相同烧完既雪山影。如果有读者都系想去庆生,叫waiter上蛋糕前可能要提下佢地个生日牌,如果唔系就好似我地咁。

总括黎讲餐饭都食得开心,食物中规中矩,有几道有惊喜,价钱对我地黎讲略嫌贵左少少,最后每人除开大概三百蚊但唔算好饱,不过个环境同埋雪山有加分既。
庆祝纪念
生日
香烧墨西哥薄饼(烟肉)
鲜蟹肉焗酿大蘑菇
咖喱大虾