呢间泰国菜原来我大约半年前已经帮衬过荃湾分店,个阵食都已经觉得好吾错,今次黎到宝琳新都城,睇吓个水准得吾得先🙈入到去我觉得环境同空间郁好阔落,两个人都会安排4人坐位,吾洗同人迫,可以坐得舒服啲。店员服务都殷勤招呼,都几nice 😊🔹包蛋海鲜炒饭 $88首先都几欣赏佢既炒饭,佢个炒饭吾系好干身个种,系加左啲酱汁落去,加上佢啲海鲜份量都吾少,有带子、虾、鱿鱼等,每啖都可以食到海鲜食材,系我钟意既炒饭味道,值得推荐👍🏻🔹泰式海鲜杂菜煲(少辣) $88呢个杂菜煲系可以拣番自己喜欢辣既程度,有(大辣、小辣),而我地就拣左小辣。杂菜煲系新鲜制作,上到枱仲散发住个「热」蒸气呢。食落超级惹味,仲再有少许辣味,完全刺激左我个味蕾,岩哂送饭食呀。🔹烧鸡(半只) $108一上到枱俾只鸡个光滑面吸引左🙈🙈真系烧得好靓,金黄色的。除咗外貌吸引之外,食落味道都好得👍🏻,佢吾单止外皮脆、鸡肉嫩,食落仲有啲咖喱既味道,所以吾系普通烧鸡咁简单呢,呢道菜都令我喜出望外既👍🏻🔹龙眼冰 $33龙眼系一样好有益既食物,所以特登拣左龙眼冰试一试。饮落吾会过份甜,而龙眼肉质十分嫩滑,感觉都不过不失。我哋食完之后,坐多阵店员做主动送

🔹包蛋海鲜炒饭 $88

🔹泰式海鲜杂菜煲(少辣) $88

🔹烧鸡(半只) $108

🔹龙眼冰 $33

我哋食完之后,坐多阵店员做主动送上甜品椰汁🥥糕,味道都几清新,甜度都刚好,完美地为呢餐饭画上句号。

整体餐厅各方而都做得好平均,cp 值都算好高,值得回头再试。另外要提一提餐厅仲做紧全日免加一,同埋定期出啲限时优惠,想试既朋友都可以留意下❤️

金坊泰国美食 (将军澳)
将军澳贸业路8号新都城中心2期2楼2016号舖