2021-08-19 356 浏览
冇谂过深井烧鹅喺尖沙咀开分店都一样保持到质素。餐厅装修环境优美,门面好光猛,喺亚士厘道都好容易揾到。佢啲小菜嘅质素都OK嘅,就好似呢个小炒王咁样,啲腰果好脆口,鱿鱼韭菜𠮶啲都好味。另外叫咗蜜桃冰茶同埋菠萝冰茶,呢两杯嘢饮都几好饮,系一杯几有特色嘅饮品。我唔系好识得欣赏呢个黑醋鹅肝,因为个鹅肝好粉,唔同平时喺潮州打冷舖食𠮶啲咁香。重点系个烧鹅,个皮真系好好食,劲脆口,啲肉又10分嫩口,同一般酒楼嘅烧鹅简直系差天共地。临走之前嗌左红豆沙同埋鲜奶桃胶,糖水都大大碗嘅,唔系话好好食,但系好过冇糖水食啦。之后连续两日都忍唔住喺𠮶度嗌咗烧鹅,最嬲尾背脊爆咗粒疮,奉劝大家唔好食太多烧鹅,因为真系好毒,可以试吓呢度嘅其他小菜。
冇谂过深井烧鹅喺尖沙咀开分店都一样保持到质素。

餐厅装修环境优美,门面好光猛,喺亚士厘道都好容易揾到。