2020-03-04
已经有一段时间冇黎食,以前食过鲭鱼饭真系好正,记得对上一次黎已经系几个月之前,上次个海胆好甜好好味。今日第一次黎食lunch,价钱都算合理,最贵都只系$130一个set,选择都算多,而且都会跟一个乌冬。可能因为目前疫情问题,人流冇以前咁多,唔需要等位,但有个非常唔好既问题就系客与客之间都系贴住坐。本身入面位置都系比较逼,但宜家疫情问题严重,餐厅系咪应该谂下办法比每个客人坐疏少少呢? 系咪可以唔好一次比客人同一个时间入晒?就算要比客人等,我相信大家都宁愿食得安心。以我今日黎食为例,同朋友2个人搭一张6人枱,大家同左右2边既人都系会顶住,想伸手拎野都怕唔好意思。希望餐厅可以系呢段时间作出少少改变,比大家可以食得安心。食物方面,份量都算大,一向都中意呢间既饭,煮得好好,而且温度都岩岩好,唯独系海胆唔新鲜,完全唔甜。小食系茶碗蒸同粉丝,乌冬够弹牙,但汤底亦都略咸。Overall黎讲食物有小小退步左,而环境方面都希望可以改善下。