2017-09-02
喜来稀肉一向都有水准!以前成日都要去韩国街等好耐先有得食,但原来而家响亚士厘道已经有分店, 闲日人流不算多, 好快就可以坐下。 我哋两个人食,两个都比较喜欢食牛,见到呢个一头牛好似几特别,唔同部位都有,贪心嘅我哋就选择左呢一份韩牛拼盘一头牛。分量十分之多,有喜来烤肉,牛五花肉,顶级牛颈,牛肋骨肉同埋调味牛排骨,两个人有少少担心吃不消。牛肉十分新鲜而且脂肪分布均匀!好似朵花咁卷着嘅系招牌喜来烤肉,没有特别腌制,十分之新鲜!但个人最喜欢会系调味牛排骨同埋牛肋骨肉,充满牛肉香,又香又淋!腌得好入味!牛五花肉脂肪分布均匀,入口很多肉汁! 值得一快提系呢度送嘅泡菜十分不错!不太咸,超级爽又多汁!能充分减低烧肉嘅油腻感!怕食得太多肉,另外叫咗一个豆腐泡菜海鲜汤,材料十分丰富!豆腐好滑,汤入面有鱿鱼,砚,金菇等配菜!令人越食越开胃!旁边嘅蛋系可以免费添加!有泡菜蛋同埋芝士蛋!中间烧紧嘅系猪护心肉,护心肉系猪横膈膜同埋猪肝中间嘅肉,好弹牙但不韧!呢度食物水准有保证!又不用排咁耐等位!以后可以转战呢一间了!
牛肉十分新鲜而且脂肪分布均匀!
好似朵花咁卷着嘅系招牌喜来烤肉,没有特别腌制,十分之新鲜!
牛五花肉脂肪分布均匀,入口很多肉汁!