2024-03-18 124 浏览
呢间螺蛳粉位于元朗yoho mall 对出OK 便利店后面同露天停车场角落,位置唔系好当眼,但系自从开左呢间螺蛳粉之后就周不时过来食,当然系因为好食。 以前食开包装螺蛳粉都觉得好食同有少少上瘾,而家食左现场煮既正宗螺蛳粉就无再食包装。 啲粉比米线弹牙,最好系现场食。 汤底好好,好回味,建议除非完全唔食得辣,否则一定要有起码小辣,因为系啲特制辣油加埋肉骨螺蛳汤先够惹味。 基本粉里面已经超多配菜,通常都食唔晒。 通常会加肉类同炸蛋,按件加钱,几有弹性。 一定试炸蛋,成只蛋炸完系可以好似手抓饼咁撕开,浸落汤食,好香。 另外鸭脚、牛丸、牛腱 都系常叫之物。潮州牛丸劲弹牙,好食过出面好多专卖牛丸既货。另外一定要食炸猪手,要现场食,可以话系食过最好食既猪手既做法之一。外表脆脆,里面湿黏,啲调味粉好好味。睇落大大只但系女仔都可以食晒。如果可以我会想多返啲热饮热茶,消吓滞

如果可以我会想多返啲热饮热茶,消吓滞