2023-11-27
今晚同朋友食生日饭,条友仔话想打卡,我就醒起自己之前黎过呢间,觉得唔错所以再黎~ 因为呢度既野饮可以打卡到一个点实在令我太印象深刻LOL今次黎食物同野饮都多左选择,同朋友叫左2个饮品、2个Main, 1个小食同一个dessert~ 讲下个松叶蟹膏蟹肉配蟹子猫耳朵意粉先, 个意粉卖相好靓,好香蟹糕味,我都几钟意个猫耳朵,因为唔太多餐厅有~ 佢大部分材料既质地都系腍既,所以我几钟意个蟹子,因为佢既质感完全唔一样,令到呢个食物多左另一个质感~之后系比目鱼扒,其实佢都大碟,个鱼好滑,但个鱼皮好脆,而且佢个底系布满薯蓉,仲有好多蔬菜,个薯蓉除左牛油我仲食到孜然味,佢用黎拌啲菜一齐食好好味~当然唔少得个Birdie, 个野饮用只雀既杯装住,外面有个笼,我地净系影相都玩左好耐~ 杯野好好饮,唔算重酒味,而且有好香既橙味,正!因为朋友生日所以点左个dessert, 好可惜佢个tiramisu卖哂, 如果唔系真系好想试,但个玉桂苹果牛角包窝夫都好好味,好多苹果粒,好热既牛角包窝夫再加埋啲雪糕一齐放入口超正!!