2024-05-09
Arcane 早几年曾经帮衬过,之后因为香港太多好餐厅,一直未有机会再嚟,今次再嚟有惊喜😄我哋今次试佢哋嘅Tasting Menu $1388pp(右边)三文鱼鞑靼,牛油果及辣根(左边)芦笋,枝豆慕斯,米纸紫菜套餐其实系右边,不过我唔食鱼,所以换咗左边选择。个人觉得一开始食啲好fresh 嘅嘢会带嚟食欲👍🏻顶级日本蕃茄配土耳其烤茄子,甜豆及印法香料椰香奶油第二道菜,非常清新嘅蕃茄,配上特制酱汁,哗,继续令人感到肚饿🤤炙烧北海道带子配椰菜花,宝塔花菜,水瓜柳及金葡萄干甜酸酱带子微微煎过,配合甜酸酱汁,仍然有好清新嘅感觉😋😋炒意式薯团配香菇,巴马臣芝士,松子仁,菠菜及黑松露第一次食「意式薯团」就系呢度,之后其他地方食,仍然觉得都系呢度最好,今次再食仍然保持呢个水准👍🏻👍🏻👍🏻顶级澳洲和牛臀盖肉配烤白芦笋,蕃薯,黑叶甘蓝,红酒汁餐厅经理介绍,呢类顶级和牛,被食用前2个月前只食朱古力之类嘅食物,原因系令佢哋血糖高啲,煮嘅时候,可以做成脆皮😅 当然真系做到呢个效果😋日本柚子柠檬奶冻,白朱古力薄脆,血橙乳酪雪糕如果钟意酸甜嘅,一定钟意呢个甜品😋自家制软糖,法式传统小蛋糕,榛子朱古力配合上面嘅酸甜甜
我哋今次试佢哋嘅Tasting Menu $1388pp
(右边)三文鱼鞑靼,牛油果及辣根
(左边)芦笋,枝豆慕斯,米纸紫菜
顶级日本蕃茄配土耳其烤茄子,甜豆及印法香料椰香奶油
炙烧北海道带子配椰菜花,
宝塔花菜,水瓜柳及金葡萄干甜酸酱
带子微微煎过,配合甜酸酱汁,仍然有好清新嘅感觉😋😋
炒意式薯团配香菇,巴马臣芝士,松子仁,菠菜及黑松露
顶级澳洲和牛臀盖肉配烤白芦笋,蕃薯,黑叶甘蓝,红酒汁
日本柚子柠檬奶冻,
白朱古力薄脆,血橙乳酪雪糕
如果钟意酸甜嘅,一定钟意呢个甜品😋
自家制软糖,法式传统小蛋糕,
榛子朱古力
配合上面嘅酸甜甜品一个新齐食,为完满嘅一顿丰富晚餐划上完美嘅句号🥰
餐厅环境