2019-05-29
今日要过沙田做d野, 见仲有少少时间可以系又一城食个lunch, 平时好少黎哩头所以都唔知有咩好食, 去到见到有茶木就决定食佢啦。一向觉得茶木出品唔错, 好多野想试但次次去都忍唔住叫佢既牛肉面同溏心蛋, 今之终于狠下心肠叫左第二款野食啦希腊式优格英国保湿猪扒炖藜麦饭孤陋寡闻既我唔知道原来有一种猪扒叫保湿猪扒, 亦未曾试过希腊乳酪配猪扒饭, 就食佢啦!果然无拣错呀, 食第一啖之后就停唔到啦~~藜麦饭加左芝士系面好香好creamy, 猪扒真系同平时个d唔同, 除左够厚身之外仲好juicy, 口感好好! 果然有保湿效果呀下! 配埋个乳酪汁又几Match wo, 酸酸咪咪好清新, 好新奇既配搭呀红豆薏米水清清地既红豆薏米水, 出面好少地方有得饮而家成日话环保, 依度既饮筒就用左甘蔗渣饮筒, 上网睇系台湾产物黎架, 既顾及到客人需要既同时又尽到企业既环保责任, 赞呀虽然价钱唔算平但系起码佢好食又有新意, 叫做值得比既价钱, 茶木出品果然无令我失望
希腊式优格英国保湿猪扒炖藜麦饭
红豆薏米水