2024-09-23
开初知道呢间店,其实我内心相当之兴奋,因为二郎系嘅拉面本身属小数众,而响香港就更加系罕有,所以我满心期待去食。我试嘅系 半熟玉子🥚拉面 🍜(中盛),芽菜份量拣左2倍,蒜茸份量拣左多,碗面系咁样样嘅:原本我出拉面食评,会由香味,汤头,面条同配料4大个范畴去比分,不过,我谂今次唔驶啦,蒜茸份量异常地多,好唔好就见仁见智,我认为就严重地破坏左平衡。反正都影左相,都 po 吓啦。除左因为爆蒜嘅问题,另外都提吓另一 d 问题。有一块叉烧好大镬,未食过咁 un,柴到一个点。面条用左太面。我明白我系点左偏硬,但佢唔只系硬,系死实实,系要用好大力咬先咬得断。蛋呢,哗,完全冇味,冇卤过,冇蛋香,真系极品。整体 - 伏到爆。唯一一个例外你可以去试,就系你唔追求质量,只追求抵食同食得饱,一定啱你,因为真系好平同好大碗。另外,佢有关东煮食,自助式。我觉得系 7-11 质量,要唔要点就自己谂。
反正都影左相,都 po 吓啦。
除左因为爆蒜嘅问题,另外都提吓另一 d 问题。
有一块叉烧好大镬,未食过咁 un,柴到一个点。
蛋呢,哗,完全冇味,冇卤过,冇蛋香,真系极品。