2011-02-04 62 浏览
ECLAIR: 唔好睇佢𠮶样咁普通, 食落先知佢有几难整! 以为最底𠮶层系LADY FINGER, 点知系BUTTER CAKE 中间夹住啲橙LUP同酱, 有惊喜!中间有一层薄嘅朱古力, 同橙MIXTURE好衬. 最面𠮶层就系好LIGHT嘅TOFFEE MOUSSE. 原本又以为系硬嘅, 点知系冧㗎涡! 呢𠮶ECALIE细细𠮶有咁多层, 当中更加充满惊喜, 又有多层次嘅味觉享受, 真系好巧功夫. 食完并冇甜耶耶嘅感觉, 好似食咗阵风咁 一啲都唔滞MACAROON: 哇好大𠮶呀! 我唔钟意食MACAROON, 但我家姐系MACAROON怪. 佢嘅FAVOURITE: LAUDUREE(PAUL LXXXXXX, JEAN XXXX HEXXX 佢都唔钟意, 嫌𠮶味太ARTIFICIAL) 但呢𠮶巨型MACAROON就话拍得住LAUDUREE. 唔好睇佢咁大, 一咬, 脆脆嘅蛋白壳面入面原本系半空嘅, 半层嘅LAYER系甜甜嘅蛋糕, 中间嘅BLACK CURRENT蓉酸酸哋, 三层甜酸甜好好食, 并非一般MACAROON嘅味道, 食晒成𠮶都话唔够, 冇半点ARTIFICIAL嘅味道, 唔似
ECALIR
一啲都唔滞
MACAROON
MACAROON: 哇好大𠮶呀! 我唔钟意食MACAROON, 但我家姐系MACAROON怪. 佢嘅FAVOURITE: LAUDUREE(PAUL LXXXXXX, JEAN XXXX HEXXX 佢都唔钟意, 嫌𠮶味太ARTIFICIAL) 但呢𠮶巨型MACAROON就话拍得住LAUDUREE. 唔好睇佢咁大, 一咬, 脆脆嘅蛋白壳面入面原本系半空嘅, 半层嘅LAYER系甜甜嘅蛋糕, 中间嘅BLACK CURRENT蓉酸酸哋, 三层甜酸甜好好食, 并非一般MACAROON嘅味道, 食晒成𠮶都话唔够, 冇半点ARTIFICIAL嘅味道, 唔似其他细细嘅MACAROON食完一个已经甜到食唔落第二个. 出色!

到最后, 又有COFFEE OR TEA, 画上一个完美嘅句号, 不知不觉, 已经食咗个半钟
$480一位加10% SERVICE CHARGE真系抵到喊! 相比海运嘅SPASXX 同 中环SEVXX, 啲差嘅SERVICE同OKAY FOOD, 真系抵

P.S SERVICE真系好好, 每道蔡黎到都会好详细咁介绍, 整污糟咗张枱又会用餐巾帮你KAM番, 够细心
OVERALL 值得再去
不过唔建议ORDER鱼
PETIT FOUR
PETIT FOUR: BUTTERMILK CANDY
: 溶溶哋嘅BUTTERMILK CANDY. 好好味呀! 不过唔受甜嘅朋友唔好食
OPEN KITCHEN
2011-02-04