难得约齐旧朋友,一行15人黎到「欢乐大排挡」欢众一下晚餐 预早book定枱点菜食好西! 朋友食过话呢间餐厅食物质都系超哂班! 餐厅安排咗房,我地咁多人都坐得好舒服!为咗呢餐我lunch都冇食,留定肚黎大吃大喝呀! 叫咗16道菜,每道菜都系超水准,由于太好食,挂住倾计食下停下,一路食d菜一路上,唔系每款都影得切相,只能拣几张相同大家分享一下!先黎上陈皮烧鹅王 – 烧鹅肉质好鲜嫩保留到皮脆肉juicy,而且真系食到淡淡陈皮香味,基本上唔需要点太多汁,系我食过最好食烧鹅!  回味安格斯牛柳粒 – 牛味香浓,熟成度岩岩好,呢个菜绝对唔会令人失望。古法鸡煲翅 – 呢道简直系成餐饭精髓!!! 成碗金黄色嘅鸡煲翅,远远见到已经流哂口水,饮第一啖真系有条龙飞出黎,超级足料,成碗汤系好香好浓,翅够粗身,大啖大啖翅食落口,好食到癫!怀旧虾多士 – 呢款怀旧虾多士已经愈黎愈少餐厅见到,岩岩炸起脆口热辣辣嘅多士配上大大只虾喺面,呢个香脆诱惑程度系即使你知道好热,但都系忍唔住要即食入口!脆皮炸大肠,潮洲普宁脆豆腐,椒盐炸粟米,瑶柱蛋白饭……全部都实在唔驶多讲,一个字 - 「正」!油盐水浸蚬 – 听个名咁简单食落
难得约齐旧朋友,一行15人黎到「欢乐大排挡」欢众一下晚餐

陈皮烧鹅王

怀旧虾多士

油盐水浸蚬 – 听个名咁简单食落口一d都hea,海鲜够新鲜其实轻轻白灼加蕙已经好正,但如果你冇经验同技术,一道简单菜都会出事,但佢地冇! 蚬好新鲜,只系用油盐水浸蚬都已经可以令佢闪闪发光!
油盐水浸蚬

姜葱美国桶蚝煲 -桶蚝用姜葱爆香,炒完冇缩水,大大只食入口,爽呀!
姜葱美国桶蚝煲

中式菜式最后都要有款传统糖水作为总结,今次就以靓既红豆沙收尾,红豆沙唔太甜又多沙,好食!

靓红豆沙

***每款𩠌菜都神级水准,上菜职员亦好有礼貌,呢餐饭真系食得好满足又开心! 而家一路写一路回味中!
2024-02-20
庆祝纪念