2018-12-04 2898 浏览
今次呢到屯门呢间八月, 食呢个只要有恒生信用卡主卡即可以888元享用既套餐。首先系头盘,海蜇麻油味重, 质感弹牙但味道偏淡,而中间就系蜜豆,甜甜地都几过瘾,最后只鸡都可以,唔系特别滑,但味道都唔错。呢个系燕窝翅,味道同平时食开果D翅一样, 不过佢加咗燕窝系面 ,唔知食完会唔会靓啲呢呢个系虾球炒乌冬, 我个人觉得呢个非常之好食, 除咗虾球非常之大粒之外, 佢嘅乌冬亦都系非常之弹牙 ,烟烟靭靭 ,好好食!带子像拔蚌炒西兰花,带子鲜味,西兰花都够冧,唔会好硬,而象拔蚌就比较韧,整体上都炒得几惹味。鲍鱼鸭脚扎, 呢个鲍鱼汁香浓, 鲍鱼亦都非常之弹㗎 ,而鸭脚札既骨胶原好高 ,食完已经黏住咗我个嘴。最后我哋另外追加咗甜品蛋散 同 焦糖炖蛋, 个蛋散非常之松化 ,钟意食甜野既朋友 ,必定要嗌呢个嚟试试, 蛋散隔离彩色嘅系好似绵花糖嘅糖丝, 佢比棉花糖硬身少少 ,食落好有口感。 而最后就系佢呢个生果焦糖炖蛋,生果下面铺咗一层脆卜卜嘅焦糖, 炖蛋非常之香滑,味道不错, 加上水果嘅清新,Mix埋一齐食真系一种唔错既享受。

最后我哋另外追加咗甜品