2020-11-15 959 浏览
今日嚟到铜锣湾呢边行街食lunch,喺登龙街Vpoint 30楼全新餐厅食嘢~呢间餐厅可以望到维港两岸嘅海景同周围嘅高楼大厦😍景观开扬☺️一边食好嘢一边望靓景~又chill 又舒服🥰仲可以品尝美食~室内嘅设计装修以酒吧式为主,几高级仲有露台,系好靓嘅打卡之选🤣享受海风同靓景,几舒适🤗我哋每人拣咗一个Harbourview brunch set入面嘅Zeng signatures seafood collection☺️价值$528,一个人计埋加一唔洗$600就有好丰富嘅brunch😍 Acipenser Baerii Caviar有自家制鱼子酱同埋蛋黄,蛋白配麦饼☺️鱼子酱好新鲜,有好浓郁嘅鲜甜味~配麦饼,蛋黄,蛋白酱,几香浓,几好味😋Assorted Seafood Platter好丰富嘅海鲜拼盘😍有刺身虾,鲍鱼,螺肉同埋生蚝~海鲜全部都好新鲜👍🏻刺身虾好大只🤣食落感觉好鲜甜😋鲍鱼肉好有咬口~生蚝表面仲有好大粒嘅飞鱼子😂生蚝好有鲜味☺️生蚝汁几滋味🥰Cold served lobster salad, Yuzu dressing有好大只嘅龙虾喺面😍下面系沙律~龙虾肉冻冻地,有鲜甜味👍🏻而且啖

Assorted Seafood Platter

有好大只嘅龙虾喺面😍下面系沙律~龙虾肉冻冻地,有鲜甜味👍🏻而且啖啖肉😆食落好爽口,好满足感觉🥰沙律配埋酱料都好好味😋

Mentaiko Spaghetti carbonara
明太子卡邦尼意粉酱汁好浓郁甜甜地,几creamy~意粉几爽口👍🏻好钟意明太子酱😍几香甜,超级好味😋
Mentaiko Spaghetti carbonara

Slow cooked salmon Cherry tomatoes and Asparagus
慢煮三文鱼软淋淋嘅质地,几香😍有三文鱼嘅鲜味,配埋自家制嘅酱汁,将三文鱼嘅美味升华🥰加上芦笋同埋蕃茄仔嘅搭配,带出三文鱼嘅香味☺️

Roasted free range spring chicken With her potato wedges
烧春鸡外脆内软😆外皮脆卜卜😍咬落啲肉汁出晒嚟😋好丰富~肉质嫩滑☺️烤薯角同样外脆内软,香浓美味👍🏻

Japanese cheesecake
日式芝士蛋糕几香甜😋食落有好浓郁嘅芝士味☺️而且几香滑👍🏻

Creme Brûlée
法式焦糖布甸表面系脆口嘅焦糖☺️入面系冻冻地嘅布甸😆布甸几香甜😋有好浓郁嘅蛋味,几滑👍🏻

Cappuccino
泡沫咖啡有好浓郁嘅咖啡香味🥰仲有好靓嘅泡沫铺喺面😍如果嫌苦可以加餐厅提供嘅方糖,就会有香甜味😋

Mocha
几香甜,几好饮👍🏻表面都有泡沫几靓😍饮落有少少苦涩味🙈加返糖又变得几甜😋

餐厅几高质👍🏻lunch set好丰富🥰好适合朋友,家庭或者情侣聚会😆而且有得睇靓景😍夜晚可能有别有风味☺️
2020-11-14